Rafturile pe care cândva se aflau sticlele cu alcool sanitar și dezinfectant sunt acum goale.

Totuși o explicație pentru lipsa spirtului există, spun vânzătorii. Este adus în cantități mici, care se epuizează rapid.

Citeste si: Dezinfectarea cumpărăturilor. Ce trebuie să faci imediat după ce te întorci de la supermarket

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

După ce am fost în mai multe supermarketuri din Capitală, aceasta este ultima sticlă de spirt, pe care am găsit-o, culmea, într-un magazin de cartier. Dacă înainte plăteam pentru ea între 2 și 3 lei, acum am scos din buzunar pentru aceeași sticlă de spirt, 9 lei.

Citeste si: Cum te protejezi de coronavirus: Cinci reguli simple

Chiar şi la acest preţ, unele magazine au impus raţie la cumpărarea alcoolului sanitar: nu mai mult de o sticlă de persoană.

Pentru a-i opri pe speculanții care vor să profite de perioada actuală, atât Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, cât și alte asociații pro consumatori, cer plafonarea prețurilor la produsele de strictă necesitate.

Unele supermarketuri au luat deja măsuri în acest sens și au blocat prețurile până de Paște, la alimentele de bază, dar și la produsele de îngrijire personală.

Citeste si: Strigător la cer: ce a cerut să mănânce un bolnav de Covid-19 din Slatina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si