Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă construit din donaţii şi sponsorizări a fost inaugurat, vineri seară, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie".

Citește și: VIDEO- Premieră în România: Trupul neînsuflețit al unei femei a fost deshumat la 3 ani după ce a murit de Covid

Carmen Uscatu, preşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, a declarat că acesta a fost construit cu susţinerea a peste 350.000 de persoane fizice şi 8.000 de companii.

"Nu ne oprim aici. Continuăm cu a doua clădire, acolo unde am aprins reflectoarele, pentru a construi un adevărat campus medical în România", spun inițiatorii de la Asociația Dăruiește Viață. 

În prima clădire, se vor muta doar o parte din secțiile Spitalului Marie Curie.

Dar toți copiii bolnavi trebuie să fie tratați în aceleași condiții moderne, spun inițiatorii proiectului.

Primul spital pentru copiii cu cancer

Primul spital pentru copiii cu cancer

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Urmează construcția unei a doua clădiri pentru a muta aici toate celelalte specializări ale Spitalului și a oferi aceleași condiții de tratament.

Pasul doi va fi transformarea actualei clădiri a Spitalului Marie Curie în spații de cazare, spații de învățare, spații tehnice.

NoiFacemUnSpital va funcționa ca un spital public, pentru ca toți copiii să aibă acces la tratament gratuit, în baza asigurării medicale.

Cum arată primul spital din București pentru copiii grav bolnavi

Este un spital gândit în jurul nevoilor pacientului și ale părintelui. Spitalul oferă acces la tratament multidisciplinar pentru patologia oncologică.

Ce alte facilități oferă spitalul de pediatrie:

  • Primul Departament Radioterapie Copii dintr-un spital de stat
  • Organizare pe centre de excelență pentru a pune pacientul în centrul actului medical
  • Tehnologii de ultimă generație (sistem BMS, ultimele tehnologii în radioterapie etc.)
  • Mediu în care copiii să-și poată trăi copilăria cât luptă cu boala (cinema, studio radio, observator astronomic etc.)
  • Bloc operator cu 5 săli de operație, realizat integral din sticlă pentru minimizarea riscului de infecții 
  • Infrastructură modernă: saloane de 1-2 paturi, grup sanitar propriu

spital copii

Spital pentru copiii grav bolnavi  

[Sursa foto: Facebook]

spital copii

Momentul inaugurării spitalului

[Sursa foto: Facebook]

spital copii

Cum arată în interior spitalul pentru copii

[Sursa foto: Facebook]

Fondația spitalului a fost fundată în iunie 2018, iar după 5 ani de donații private, în iunie 2023, s-a început recepția lucrărilor de construcție, adică verificarea și evaluarea calității lucrărilor de către autoritățile statului. 

"Astăzi cu emoţie spunem 'noi am făcut un spital'. Un spital în care, pentru prima dată în România, un copil bolnav de cancer va putea fi tratat aşa cum orice părinte îşi doreşte", a spus Carmen Uscatu.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"De mâine spunem 'noi facem un campus medical', pentru că avem nevoie să mutăm toate specialităţile Spitalului 'Marie Curie' în spaţii noi, să construim spaţii de training, de cercetare, să facem un hotel pentru părinţi şi copii. Noi nu ne oprim aici, iar pe voi vă rugăm să ne susţineţi în continuare. Suntem 350.000 de oameni, suntem peste 8.000 de companii şi avem nevoie să rămânem împreună, să aducem alături de noi şi statul român în acest proiect de ţară", a explicat co-fondatoarea Asociației.

spital copii

Inițiatoarele proiectului

[Sursa foto: Facebook]

spital copii

Ninițatoarele proiectului, la lansarea oficială

spital copii

Cum arată o cameră din interiorul spitalului

[Sursa foto: Facebook]

spital copii

Cum arată spitalul în interior

[Sursa foto: Facebook]

spital copii

Spitalul din curtea unității Marie Curie

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: