Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza spune că cel puțin 500 de persoane au fost ucise într-un presupus atac aerian israelian asupra spitalului al-Ahli din enclava aflată sub asediu, transmite Al Jazeera.

UPDATE. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „teroriştii barbari” din Gaza au bombardat spitalul Al Alhi, iar armata israeliană nu este responsabilă pentru atac.  

UPDATE. Armata israeliană spune că informațiile sale arată că gruparea Jihadul islamic palestinian este responsabil pentru atacul asupra spitalului.

Purtătorul de cuvânt al IDF, locotenent-colonelul Peter Lerner, a declarat că un baraj de rachete din Gaza, destinat Israelului, a trecut în apropierea spitalului din Gaza când acesta a fost lovit.

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile palestiniene a descris atacul de la Spitalului Baptist din Gaza în termeni extrem de sumbri: "Nu putem face față situației acum. Tot ceea ce vedem sunt cadavre, copii și femei uciși.

Este un masacru".

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț crucial din Israel: ”Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza”

O școală condusă de ONU care adăpostește refugiați ar fi fost, de asemenea, lovită, transmite sursa citată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În informațiile inițiale cu privire la atacul cu rachete asupra spitalului, s-a estimat că au murit între 200 și 300 de persoane, după cum a declarat un purtător de cuvânt al ministerului palestinian al Sănătății.

Într-un raport de presă, Sky News a transmis că nu poate verifica independent informațiile din presa arabă.

Israelul le-a ordonat civililor să fugă din orașul Gaza și să se îndrepte spre sud înaintea unei ofensive terestre așteptate.

Pe rețelele de socializare circulă imagini neverificate care arată consecințele loviturii crunte.

Hassan Khalaf, directorul medical al Spitalului Al-Wafa din orașul Gaza, aflat la aproximativ 1 km de al-Ahli Arab, spune că spitalul „încă arde” după atacul Israelului.

Khalaf a declarat pentru Al Jazeera că mii de palestinieni au fost răniți în timpul bombardamentelor israeliene și că nu mai există niciun loc sigur.

„Unde să mai mergi?”, a intrebat el. „Ei vor să facă masacre peste masacre în Gaza.”

Cel puțin 500 de morți în atacul asupra spitalului din Gaza

Cel puțin 500 de morți în atacul asupra spitalului din Gaza

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Guvernul Hamas din Gaza a descris atacul drept „crimă de război”.

„Spitalul găzduia sute de bolnavi, răniți și oameni strămuți forțat din casele lor” din cauza altor atacuri israeliene, se arată într-un comunicat.

Aproximativ 3.000 de oameni au fost uciși în atacurile israeliene peste Fâșia Gaza de la izbucnirea războiului pe 7 octombrie. Peste 1.400 de oameni au fost uciși în Israel.

„Spitalul găzduia sute de bolnavi, răniți și oameni strămuți forțat din casele lor”

„Spitalul găzduia sute de bolnavi, răniți și oameni strămuți forțat din casele lor”

[Sursa foto: Twitter]

Ce spune armata Israelului despre distrugerea spitalului din Gaza

Hamas a acuzat Israelul de genocid, spunând că este responsabil pentru decesele oamenilor nevinovați din spital.

„Facem apel la comunitatea internațională și țările arabe și islamice să-și asume responsabilitățile și să intervină imediat acum pentru a opri aroganța ocupației și a armatei sale fasciste”, a transmis Hamas.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene (IDF), Daniel Hagari, a declarat la scurt timp după incident că IDF cercetează ceea ce s-a întâmplat, menționând că, deși sunt desfășurate multe lovituri în toată Gaza, există și multe lansări eșuate și multe rapoarte false din partea Hamas.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si