După ce cadrele medicale s-au îmbolnăvit pe capete, iar anchetele epidemilogice s-au făcut fără cap sau deloc, ministrul Sănătăţii a decis să numească şi aici un militar în fruntea unităţii. Între timp, autorităţile pregătesc ordonanţa care va prelungi starea de urgenţă încă o lună.

Citeste si: Cel mai vechi director din Primăria Pitești a murit după ce a contactat ”o răceală la plămâni”

La Cluj, primejdiosul virus a lovit acolo unde bolnavii ar trebui să fie cât mai feriţi de orice fel de infecţie, la Institutul Oncologic. 17 pacienţi- două asistente şi psihologul unităţii medicale au fost diagnosticaţi cu covid 19. Niciunul nu avea simptome, dar autorităţile au făcut teste preventive şi astfel s-a descoperit focarul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Scăpat de sub control e şi spitalul din Focşani unde sunt deja 35 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, doi angajaţi ISU, unul de la Jandarmerie, dar și mai mulți polițiști.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Păstrăm precauţiile şi păstrăm distanţa, mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat

Nelu Tătaru spune că la Focşani, la fel ca la Suceava, s-au făcut greşeli în lanţ, pornind de la anchetele epidemiologice până la testări.

Din păcate, nici la spitalul Judeţean Constanţa nu e mai bine unde şi şefa secţiei de nefrologie a fost diagnosticată cu covid-19. În total, aici sunt 3 medici, 5 asistente şi doi brancardieri infectaţi. În plus, 45 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu.

România are în momentul de faţă peste 300 de morţi din pricina noului coronavirus şi 6633 de cazuri de infectare confirmate, dintre care peste 800 sunt cadre medicale.

Marți, guvernul va emite încă o ordonanţă militară care prelungeşte starea de urgenţă cu încă o lună până pe 15 mai. Potrivit unor informaţii neoficiale, va fi menţinută recomandarea ca toată populaţia să poarte măşti, inclusiv vreme de trei luni după ce expiră stare de urgenţă. Vor rămâne în picioare restricţiile pentru persoanele de peste 65 de ani. Pentru restul, s-ar putea relaxa mai devreme regimul de deplasare, dar, cel mai probabil, după 1 mai.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: Cornel Constantiniu se luptă de 33 ani cu boala Parkinson. Soția solistului, despre greutățile prin care trec: "Are 8 operații pe creier"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un mare actor din România, în pericol din cauza COVID-19. Mărturii sfâșietoare: „Suntem puși pe lista de exterminare”

Un alt subiect discutat de Grupul de Comunicare Strategică au fost nunţile. Cel mai probabil vor fi interzise încă trei luni de acum încolo, dar s-a luat în calcul şi prezenţa unui reprezentat al Direcţiei de Sănătate Publică la aceste evenimente, ca să ia temperatura invitaţilor, ca să depisteze eventuale cazuri de infecţie cu covid- 19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si