Toate camerele de gardă sunt pline de copii bolnavi. Sunt secții întregi în care nu mai există locuri, iar așteptarea e apăsătoare atât pentru cei mici, cât și pentru părinții speriați.

„Așteptăm de aproximativ o oră și jumătate. S-a trezit cu tuse foarte urâtă a și vomat pentru că avea mucozități pe care nu le a putut elimina..și respira destul de urât, respirație care m-a panicat și de aia am venit la camerele de gardă”, mărturisește unul dintre părinți.

Citește și: În această țară din vestul Europei cazurile de COVID au explodat. Statul se confruntă cu al nouălea val al pandemiei

„De cât timp așteptați?” „Două ore...Ce a pățit? Varsă, tușește”, răspunde un altul la întrebarea reporterului.

„Ne-am speriat că noi venim tocmai de la Fetești. De la urgențe de acolo”, mărturisește alt părinte prezent cu cel mic în camera de gardă.

Cât timp așteaptă părinții cu copii în camerele de gardă

În unele spitale durează chiar și mai mult până când cei mici sunt văzuți de un medic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Aveți idee cam cât durează? Nu știu. S-a stat și patru, cinci sau șașe ore...”

„Până la șașe așa o să fie. Și mai rău. Vin mulți.”

Citește și: VIDEO- Accident tragic în Gorj. O ambulanță care se afla în misiune a fost implicată: asistenta se află în stare gravă

Numărul de viroze respiratorii s-a triplat față de anul trecut, arată cele mai recente date de la Ministerul Sănărății.

Numai la un singur spital din Capitală, în ultimele 24 de ore s-au prezentat la camera de gardă circa 400 de copii, față de 300 cât era media. În acest sezon, de vină pentru creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor este virusul sincițial respirator.

„Este o incindeță complet neobișnuită. Am avut trei generații de copii care nu s-au îmbolnăvit și se îmbolnăvesc toate odată în această perioadă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nu cred că există comparație nici măcar cu 2019. Este o incidență care depășește ceva ce eu care sunt medic pediatru din 2007 am văzut vreodată.

Ne așteptăm ca incidența să crească în ceea ce privește gripa. Să nu uităm că circulă și covid și se suprapun bolile acestea.”, susține medicul pediatru Irina Costache.

Deși virusul debutează cu simptomele clasice ale unei simple răceli, medicii trag un semnal de alarmă asupra complicațiilor care pot apărea.

Citește și: VIDEO- Degajări de fum la secția de pediatrie de la Spitalul de Copii din Timișoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si