VIDEO | Spitalul Clinic Theodor Burghele din București are un nou centru de Cardiologie
Inaugurat marți, 7 iunie, ambulatoriul dispune de aparatură ultra-modernă, astfel încât medicii să le poată asigura pacienților o consultație la cel mai înalt nivel, în condiții de deplină siguranță.
Noul Centru de Cardiologie are intrare separată în curtea Spitalului Clinic Theodor Burghelea, și a fost creat special pentru a le ușura pacienților accesul la serviciile medicale din ambulatoriu.
Servicii medicale ca afară
Centrul dispune de 7 cabinete medicale de consultații, sală specială pentru testarea efortului, cabinete de ecografie cardiacă și toate cele necesare pentru ca medicul să aibă o imagine clară asupra situației cardiovasculare a unei persoane.
Dr. Adriana Ilieșiu, șef clinică cardiologie: „Avem practic toată aparatura care se folosește într-un spital, într-un regim de ambulator al spitalului, în sensul că pe lângă electrocardiografe, monitorizarea holt a electrocardiogramei, ceea ce înseamnă înregistrarea electrocardiogramei 2-sau 3 zile, avem posibilitatea să facem teste de efort... ”
Dr. Traian Constantin, manager spitalul clinic „Theodor Burghele”: „Datorită faptului că adresabilitatea este foarte mare, de cele mai multe ori, exista o aglomerare a pacienților, prin renovarea acestei clădiri și mai ales printr-un sistem de programare foarte bine pus la punct, pacienții vor avea acces la servicii medicale conform programărilor fără să fie nevoiți să aștepte.”
În plus, noua secție de cardiologie va fi specializată și pe cardio-oncologie
Valoarea totală a investiției realizate depășește suma de 150.000 de euro, iar fondurile au fost asigurate aproape integral din contribuțiile private ale unor companii din Turcia.
Mehmet A. Safi, sponsor: „Compania noastră egerom production SRL a participat ca sponsor al acestei clinici datorită domnului doctor Turkes, și avem mare încredere îl el ca persoană și medic în alelași timp, iar al doilea motiv este că această secție este nouă, și era mare nevoie de ea, mai ales de partea de cardio-oncologie.”
Liviu Mănescu, reprezentant Asociația Pentru Viitor Strălucit Împreună: „Ne-am și gândit, și am dezvoltat o aplicație, se numește steps for life, în direcția încurajării oamenilor să facă sport, iar pașii lor, pot fi donați către cauze umanitare, se pot transforma în ajutoare reale către cauze umanitare.”
Potrivit estimărilor, capacitatea centrului de cardiologie va depăși numărul de 10.000 de persoane într-un an, iar accesul se va face pe baza biletelor de trimitere de la medicii de familie, ori specialiști.