„Imaginația infractorilor nu are limite. Polițiștii avertizează că la modă este acum o nouă metodă de fraudă, numită spoofing, iar vizați sunt clienții băncilor. Cum funcționează totul și cum să ne ferim, ne spune colegul meu, Claudiu Mihuț”, a transmis Simona Pătruleasa.

Noua metodă de înșelătorie online

„Noua metodă de fraudă a fost denumită spoofing. Practic, clienții băncilor sunt sunați sau primesc mesaje prin email sau SMS, de la indivizi care aparent, par a fi angajați ai instituțiilor bancare.


Victimele află ca a fost efectuată de curând, o plată suspectă din contul lor, iar pentru a o bloca, trebuie să comunice urgent câteva informații personale importante.
Cum ar fi, spre exemplu, datele cardului sau codul de securitate.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Noua înșelătorie care face victime! Prin această metodă escrocii vor să fure datele românilor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Numerele de telefon folosite de infractori sunt aproape identice cu cele ale băncilor, așa că mulți pot cădea foarte ușor în capcană.
Polițiștii ne recomandă să nu oferim persoanelor străine date personale, iar dacă avem parte de apeluri sau mesaje suspecte, să sunăm direct la banca de care aparținem, folosind numerele de telefon oficiale, postate și pe internet”, a transmis Claudiu Mihuț, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si