Acest tânăr se antrenează de zor, cu toate că afară sunt 40 de grade, iar riscurile pentru propria sănătate sunt mari.

Ahtiați după sport pe timp de caniculă. Riscurile la care sunt supuși aceștia

„Cum e cu căldura, o suport și vin dimineață, dar fac fotbal și vin după antrenament”.

O practică total greșită, avertizează medicii, care atrag atenția că sportul pe caniculă este contraindicat. 

Citește și: Temperaturile ridicate din Spania au provocat incendii care au afectat 1,000 de hectare de teren, în acest weekend

„Pot să se întâmple niște fluctuații ale tensiunii de la tensiuni mică la tensiune mare și invers. Toate aceste fluctua ții, când se dilată o arteră, când se spasmează o arteră, pot să ducă la niște efecte adverse cum ar fi amețeli tranzitorii sau chiar sincopă, pierderea stării de conștiință pe o perioadă pe un timp foarte scurt”, spun medicii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gândindu-se că evită astfel de situații, mulți aleg să facă sport în sala de fitness.

„Reglajul se face mult mai repede în sală decât afară. În sală, vasele de sânge, pielea și nivelul transpirației permit organismului să își regleze temperatura corpului prin mecanismele proprii”.

Totuși, mulți nu țin cont de un detaliu: „trecerea bruscă de la temperaturi ce depășesc 40 de grade la 20 sau chiar la mai puțin de atât pot provoca șocuri termice.

Este un șoc pe care organismul nostru îl suferă, dacă vorbim de persoane în plină forță fizică, dacă vorbim de tineri, până și pentru aceștia se pot resimți amețeli”.

Doctorii recomandă în zilele caniculare de vară ca activitățile fizice să fie practicate numai dimineața sau seara, când temperaturile sunt mai ușor de suportat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si