”Interceptări scandaloase au ieșit la iveală într-un dosar în care un preot din Satu Mare este acuzat că a abuzat sexual doi minori de la un centru de plasament. Procurorii i-au monitorizat telefonul și l-ar fi surprins pe paroh atunci când ar fi recunoscut membrilor familiei agresiunile din biserică.

Revoltător este că victimele ar fi mers la conducerea centrului și ar fi povestit ororile la care au fost supuse, însă educatoarele nu au crezut și au anunțat poliția cu întârziere.

Vă avertizez, urmează informații cu un puternic impact emoțional”, a transmis Christian Sabbagh.

Preot Silaghi: Da` m... atâta doar că l-am atins, nimic altceva.
Interlocutor: Când ați fost la centru, acolo?
Preot Silaghi: Nu.
Interlocutor: Atunci?
Preot Silaghi: Aici la biserică.

Interceptări scandaloase cu preotul Silaghi

Preotul Augustin Dorel Silaghi, paroh al Bisericii Sfinții Petru și Pavel, din municipiul Satu Mare, obișnuia să meargă în centrul pentru minori din subordinea DGASPC. Ducea alimente, dulciuri și alte ajutoare, iar uneori îi lua pe copii și îi aducea la biserică sau pleca în excursii cu ei. Nimeni nu bănuia că sub hainele sfinte ar fi zăcut un monstru, iar unii dintre orfanii învoiți ar fi trecut prin adevărate coșmaruri. Doi dintre minori l-au reclamat, după ce ar fi fost abuzați chiar în biserică.

În luna mai, preotul ar fi învoit un băiat cu handicap de la centru pentru a-l ajuta să așeze cărțile în biblioteca bisericii.

Ajuns în lăcașul de cult, copilul a trecut la treabă, însă preotul Silaghi ar fi avut alte gânduri. Cât băiatul așeza cărțile pe raft, preotul l-ar fi îmbrățișat din spate, apoi l-a dus într-o încăpere întunecată de lângă altar. Acolo, Silaghi a încuiat ușa, apoi l-a abuzat. La final i-a dat copilului câțiva lei și i-a cerut să nu sufle o vorbă șefei de la centru. Copilul a povestit educatoarelor, dar nimeni nu l-a crezut.

Citește și: Radu Mazăre a contestat decizia de respingere a liberării condiționate. Ce urmează pentru fostul edil al Constanței?

Opt luni mai târziu, preotul Silaghi a cerut învoire pentru un alt băiat. L-ar fi dus la biserică, în aceeași cameră întunecată, iar imediat ce au intrat acolo, Silaghi l-ar fi îmbrățișat. Copilul s-a împotrivit, iar preotul ar fi încercat să îl cumpere. I-ar fi oferit 300 de lei și i-ar fi promis că totul va rămâne între ei și Dumnezeu. Când a reușit să scape, adolescentul a fugit speriat 2 kilometri până la centru. Nici pe el nu l-au crezut educatoarele, însă copilul le-a amenințat că va suna el la Poliție, dacă ele nu o fac.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Să vedem exact ce s-a întâmplat în casă, de ce personalul din cadrul centrului nu a sesizat acest lucru direcției. În prezent, educatorii din casă sunt în cercetare administrativă, pe lângă partea pe care o face Poliția”, a explicat Mariana Dragoș, director DGASPC Satu Mare.

De ce refuză preotul testul poligraf?

Așa au intrat pe fir polițiștii și procurorii. Anchetatorii au primit aprobare să intercepteze preotului apelurile telefonice.

În aceeași zi, Silaghi avea să fie surprins cum se destăinuie unui prieten.

”Preot: S-ar putea să pic testul poligraf.

Interlocutor: Și e adevărat că ați pus mâna pe băiatul ăla?

Preot: Da, îți jur și jur că n-am făcut nimic, dar e adevărat că le-am propus. Și o zis ”Nu” și gata. Le-am dat bani și gata, fiecare cătă casă.

Interlocutor: Îhî... Da, bine, da amu dumneavoastră ce ați declarat la Poliție?

Preot: Că nu e adevărat.

Interlocutor: Foarte bine.

Preotul acceptase la anchetă testarea cu aparatul poligraf. Un membru al familiei l-ar fi făcut să se răzgândească în ultima clipă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Preot: Doi prunci de la casa de copii! Nu știe nimeni, numai bunii și tu.

Membru al familiei: Ascultă-mă! Vorbim noi doi. Ai avut... ai făcut un gest, sau ai făcut ceva care ar putea să denote lucrul ăsta?

Preot: L-am atins.

Membru al familiei: Ce să faci la poligraf?! Ce să faci?! N-o să poți să minți! Nu poți să minți... că numai te bagi în**** efectiv.

Citește și: Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului, mesaj controversat despre “fetele frumoase care atrag băieţi"

Preotul Augustin Dorel Silaghi este acum în arest, acuzat de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor. În fața judecătorilor a negat toate acuzațiile. Reporterii Kanal D l-au contactat pe avocatul preotului, însă apărătorul ne-a transmis că nu dorește să comenteze interceptările scurse în presă, pentru că dosarul nu este public.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si