Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Stagiul militar, pe masa discuțiilor dintre Comisiile de apărare din Parlament și reprezentanții Ministerului Apărării. Ce s-a decis?

Stagiul militar a fost discutat astăzi de Comisiile de apărare din Parlament și reprezentanții Ministerului Apărării. Îjn ce constă un stagiu miliar?

Redactia Stirile Kanal D,

Stagiu militar, pe masa discuțiilor [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Stagiul militar a fost pe masa discuțiilor de astăzi dintre Comisiile de apărare din Parlament și reprezentanții Ministerului Apărării. Asta după ce șeful statului major al armatei a cerut de urgență o lege pentru pregătirea populației în caz de război. Știe mai multe informații colega mea, Iasmina Ardelean. Bun găsit!", a transmis Cristian Sabbagh.

Stagiul militar, pe masa discuțiilor

"Bun găsit!

Situația s-a clarificat astăzi. Practic, Ministerul Apărării dorește introducerea stagiului militar voluntar, care să înlocuiască legea rezervistului voluntar pe care o avem acum. Astfel, toate persoanele cu vârste între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie voluntar pentru acest stagiu care ar urma să dureze 4 luni, pentru o mai bună pregătire.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, aceștia vor fi chemați periodic la instrucție. Se discută și despre o remunerație, pentru că în prezent, militarii rezerviști sunt plătiți cu sume care încep de la 1.000 de lei pe lună, astfel încât să fie atrași cât mai mulți doritori. Deocamdată, proiectul așteaptă avizul Ministerului de Finanțe, după care ar putea fi introdus în ședință de Guvern, iar apoi în Parlament, unde mai poate suferi modificări", a transmis Iasmina Ardelean.

Citește și: VIDEO. Atac terorist în cel mai mare tribunal din Istanbul. Cel puțin trei morți

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI