„Fiecare magazin să anunțe care este capacitatea maximă și această capacitate urmează să fie calculată în mod diferit, în funcție de magazin. Magazinele mari aplicând acea regulă de 7 metri pătrați pentru fiecare client, magazinele mai mici aplicând acea regulă de distanțare de 2 metri.
La momentul la care se va umple magazinul vor opri clienții”, explică Alin Stoica, prefectul Capitalei.

De la prefectură, ne mutăm într-un magazin unde vin tot mai mulți oameni care caută reduceri. Principiul "câte coșuri, atâția clienți" este o idee acceptată de consumatori.

Stare de alertă prelungită. Noi reguli de acces în magazine

Însă nimeni nu vede cu ochi buni închiderea magazinelor la 6 seara.

„Multă lume lucrează și iese târziu de la serviciu, e mai greu să se aprovizioneze”, spun oamenii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Reprezentanții magazinelor au constatat că această măsură face mai mult rău.



„Măsura asta de a limita programul de lucru îngreunează și viața consumatorilor. Plus aglomerează și mijloacele de transport în comun, pentru că toată lumea vrea să ajungă acasă mai repede și vin la cumpărături pe ultima sută de metri”, spune managerul unui magazin.

În București sunt 12 mii de magazine alimentare. Se fac analize inclusiv legat de spațiul rezervat fiecărui client.

„Într-o parcare, de pildă, câte locuri sunt, atâtea mașini intră.

Principiul poate fi aplicat și în cazul magazinelor. Se vorbește de 4 metri pătrați pentru fiecare client în hipermarketuri. Pentru sălile de fitness a fost impus un prag mai mare: minimum 7 metri pătrați pentru fiecare sportiv”, relatează reporterul Kanal D.

Guvernul anunță noi măsuri pentru starea de alertă

Florin Cișlariu este managerul a două magazine. Unul în Ploiești, celălalt în București. Aplică deja măsurile de siguranță care au fost mult timp simple proiecte pentru autorități.

„Avem undeva la 300 de coșuri pe care le lăsăm disponibile clienților în permanență. Având o medie de 1,5 clienți pe coș, asta înseamnă cam 450 de clienți în același timp în magazin. Noi avem o suprafață foarte mare, undeva la 5.000 de metri pătrați. Așa că respectăm toate măsurile de siguranță”, spune patronul.

Limitarea accesului în funcție de numărul de coșuri este o măsură aplicată în Germania, dar și în alte state.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si