„Fenomenele extreme continuă să facă ravagii în toată lumea! În Franța, a fost declarată stare de dezastru natural după ce sute de orașe au fost lovite de viituri. La polul opus, în America de Sud, oamenii se sufocă pur și simplu la temperaturi de 58 de grade Celsius”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Nordul Franței, înghițit de ape

Nordul Franței a fost înghițit de ape după ce a plouat încontinuu timp de o lună. Mai mult de 280 de localități sunt sub alertă de cod roșu, după ce autoritățile au declarat stare de catastrofă naturală în zonă.
„Pare că a mai scăzut puțin, dar, totuși, acolo aveam apa până aici!”;
„Eu niciodată nu am văzut așa ceva. Mergeam la școală la Montreuil, era inundat, dar nu chiar așa”, sunt mărturiile localnicilor.
Peste 200 de școli din regiunea de nord a Franței au fost închise din cauza furiei naturii. Inundațiile devastatoare au loc după ce țara s-a confruntat mai multe furtuni violente, dar și cu un val de temperaturi record în octombrie.

Citește și: Anunțul oficial al meteorologilor despre starea vremii: viscol puternic și îngheț

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cea mai afectată zonă de viituri este Pais-De-Calais. Aici, casele a peste 10.000 de oameni au fost distruse de ape. Președintele Emmanuel Macron s-a deplasat în zonele afectate și a promis un ajutor de 50 de milioane de euro pentru sinistrați.


„Toate drumurile de acces către această comună sunt complet inundate, n-avem decât să mergem pe jos”, a spus un localnic.
„De la ora 3.30 dimineața am încercat să salvăm câte puțin din mobila pe care o avem. Am ridicat totul și am dus copiii în partea cealaltă a Saint-Omer ca să fie în siguranță”, a spus o femeie.

America de Sud, sufocată de temperaturi uriașe

În același timp, peste Ocean, oamenii se confruntă cu temperaturi insuportabile. În Rio de Janeiro, mercurul din termometre a depășit 40 de grade, iar oamenii au luat cu asalt plajele în căutarea de răcoare.
„Chiar dacă suntem la plajă și ne bucurăm de această căldură, pe de altă parte suntem îngrijorați pentru că va fi din ce în ce mai rău”, spun turiștii.

Temperatura resimțită ieri a fost una halucinantă: 58,5 grade Celsius. De altfel, 15 state din sudul, centrul și nordul Braziliei sunt sub alertă maximă de căldură.
„E foarte greu. Când ajung acasă trebuie să am apă rece, altfel nu se poate”, a spus o localnică.
Marți s-a înregistrat cea mai călduroasă zi de noiembrie din istoria măsurătorilor. În plus, valul de căldură a generat și un record în ceea ce privește consumul de electricitate. Potrivit meteorologilor, canicula va continua până săptămâna viitoare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si