Grecia măturată de ape, din nou

Pentru a doua oară în mai puțin de o lună, orașul grecesc Volos a fost lovit de ploi torențiale și inundații puternice. Furtuna Elias a adus din nou potopul, după ce la începututul lui septembrie, ciclonul Daniel a adus pagube catastrofale și a luat 17 vieți.

Autorităţile au instituit stare de urgenţă, în timp ce străzile s-au transformat în torente.

Satele din jurul orașului au fost evacuate pentru a preîntâmpina dramele. Zona, cunoscuta ca inima producţiei agricole greceşti, este însă sub ape, iar echipele de intervenții au lucrat încontinuu.

Puternic afectate sunt și comunitățile din Rovia și Evia. Deja devastatoarele inundații din centrul Greciei au măturat poduri, au zdrobit case și mașini, provocând pagube de peste 2 miliarde de euro. Ministerul român de externe a emis o alertă de călătorie pentru aceste regiuni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cod galben în sud-estul țării. ANM a emis o avertizare de vânt puternic în 11 județe, valabil până la ora 21:00

Cod galben de inundații în Marea Britanie

Alerte de vijelii și ploi abundente au fost emise de meteorologi și pentru Marea Britanie în următoarele 48 de ore. Este în vigoare un cod galben care poate produce daune semnificative clădirilor, întreruperi de curent și blocaje pe șosele.

Vremea extremă a adus deja valuri uriașe în sud-vestul Irlandei, acolo unde vântul a suflat cu 112 kilometri pe ora.

Iar ceea ce este mai grav... urmează. Furtuna tropicala Agnes a provocat stricăciuni clădirilor, a transformat străzile în puhoaie. Orașele Dublin și Cork au fost cele mai afectate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si