Totuşi, printre cifrele negre, care arată acum 351 de decese, se ascunde şi o urmă de speranţă. Unele studii arată că România ar fi atins deja vârful pandemiei.
Preşedintele a anunţat marți că a semnat decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, până pe 16 mai.
Hotărârea prevede că şcolile rămân închise, iar preţurile la alimente şi medicamente de bază, la energie şi carburanţi pot fi plafonate.
Citeste si: Mărturia unui pacient care a câștigat lupta cu coronavirus: „Sunt viu. M-au scos din sicriu”
Medicii, militarii şi poliţiştii nu mai pot demisiona în perioada stării de urgenţă iar centrele de îngrijire a bătrânilor sau copiilor nu-şi pot suspenda activitatea, însă rudelce celor internaţi pot cere transferul persoanelor respective în propria locuinţă.
Dar pentru ca decretul să fie pus în practică e nevoie de aprobarea lui în Parlament.
Mai multe partide, printre care si PSD-ul care are majoritate în legislativ, au anunţat deja că nu vor vota prelungirea stării de urgenţă.
Citeste si: Situație dramatică în întreaga lume din cauza covid-19
Cercetătorii din Belgia spun că au făcut o descoperire: românii au gene bune, care ne permit să luptăm cu noul coronavirus. Asta nu înseamnă că trebuie să ignorăm restricţiile impuse de specialişti. Distanţarea socială şi măsurile de igienă rămân vitale în aceste zile.
În acest moment, avem 6879 de pacienţi testaţi pozitiv iar 351 de oameni au pierdut lupta cu teribilul coronavirus.
Pe 23 martie au fost confirmate primele 4 decese pe teritoriul României. În acel moment, numărul total de cazuri era de 576.
Până pe data de 2 aprilie am ajuns la 94 de morţi şi 2.738 de cazuri, iar vârful înregistrat în 24 de ore era de 308 pacienţi confirmaţi.
Pe 3 aprilie au fost anunţate 445 de cazuri noi. Iar în ziua următoare, pe 4 aprilie, s-au înregistrat 25 de decese într-o singură zi.
Lucrurile s-au agravat: pe 10 aprilie am ajuns la 28 de morţi într-o singură zi, nivel care a fost egalat marți.
Pe 11 aprilie am atins şi vârful numărului de cazuri noi în 24 de ore: 523. Coincidenţă sau nu, în acea zi au fost făcute şi cele mai multe teste.