Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Stațiunile montane sunt pline de turiști. Stratul gros de zăpadă a fost pe placul copiilor, dar și a schiorilor

Stațiunile de la munte au fost pline în acest weekend. Zăpada i-a atras ca un magnet pe cei mici, dar și pe cei mari.

Redactia Stirile Kanal D,

Plin de turiști în stațiunile montane [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

"Dar vestea că vremea se răcește îi bucură din plin pe iubitorii muntelui. Zăpada s-a așternut în strat gros acolo, iar stațiunile au fost luate cu asalt, fie că vorbim de Cavnic sau Poiana Brașov. Și nu mai e mult până când se vor deschide și pârtiile", a transmis Simona Pătruleasa.

Turiștii care au ajuns la Cavnic se bucură de un peisaj de poveste, după ninsorile din ultimele zile.

"Venind de pe alt continent, a fost o mare surpriză și m am simțit exact ca și în copilărie. Feeling-ul e super, mai ales că atunci când ești cu familia, cu prietenii. Mi-a fost dor de zăpadă, având în vedere că stau mai mult în nisip", a spus o turistă.

Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au dat cu sania cât a fost ziua de lungă, dar ecapada la munte, fie și pentru o plimbare, a însemnat un prilej numai bun de relaxare pentru toată lumea.

"- V-ați bulgărit, v-ați dat cu sania?

- Încă nu, încercăm, numai că e frig cățelușului și atunci nu putem. Încă un pic de plimbare", au mărturisit alți turiști.

Citește și: VIDEO- Cum va fi vremea în această săptămână? Mihai Huștiu, meteorolog: "Tendința ar fi de încălzire ușoară"

Dacă vremea de iarnă o ține tot așa, pârtia de la Cavnic ar putea fi deschisă la începutul lunii decembrie.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Așteptăm temperaturi negative ca să putem să facem zăpadă. Avem nevoie cam de patru-cinci zile de minus cinci grade ca să deschidem un kilometru de pârtie, cât de curând se va întâmpla acest lucru. În funcție de asta vom deschide și pârtia. Tunurile sunt pregătite sunt pe poziție", a declarat Oana Poenar, administratorul domeniului schiabil.

Și mai mulți turiști au fost în Poiana Brașov. Andreea și Marian au parcurs sute de kilometri doar ca să vină la săniuș.

"- De când am văzut din tren zăpada a fost foarte... n am cuvinte

- Nu ți-e frig? Că te văd cam dezbrăcată

- Nu mi-e frig, nu... pare că sunt dezbrăcată, dar nu sunt am foarte multe chestii pe mine", a spus Andreea.

"- Voiam să vin cu schiurile, dar am zis că nu este un mediu propice pentru schiuri și da...

- Și loc de schiuri, ce ați ales?

- Am cumpărat de aici de jos niște sănii, să le spunem așa și încercăm să ne dăm cu ele", a spus Marian.

Cei care nu au vrut să alunece cu săniile au încins partide de bulgăreală. Ca să se bucure un pic de zăpada asta printre sutele de turiști veniți la săniuș, s-au strecurat și câțiva schiori, care au vrut neapărat să profite de prima zăpadă serioasă din acest sezon. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În masivul Postăvarul a început să se lucreze intens la amenajarea pârtiilor. Administratorii domeniului schiabil au pornit și tunurile care produc zăpadă artificială.

"- În partea superioară avem și temperaturi să producem zăpadă artificială.

- Cam câte grade sunt sus, sus?

- Acum sunt minus cinci grade, ceea ce ne permite să începem să facem depozitele pentru a pregăti pârtiile", a declarat Adrian Biriboiu, administratorul domeniului schiabil.

În vârful Masivului Postăvarul, la o mie opt sute de metri altitudine stratul de zăpadă măsoară în jur de treizeci de centimetri, în vreme ce la baza muntelui cantitatea de zăpadă de pusă pe pământ este la jumătate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI