S-au format valuri ca de furtună în sudul litoralului, iar stagul roșu a fost arborat în toate stațiunile din eforie și până în Vama Veche, încă de la primele ore ale dimineții, atunci când și autoritățile au intrat în stare de alertă.
 
Numărul apelurilor la 112 a explodat iar Inspectoratul pentru Situații De Urgență Constanța a trimis în sud elicopterul, autospeciale SMURD, echipe de scafandri și toate forțele necesare pentru intervenții rapide.


 
În Olimp, un turist în vârstă de 76 de ani a murit înecat, o altă persoană a fost trasă de curenți în larg și a dispărut în apropiere de Venus, tot acolo un copil de 9 ani a fost salvat în ultima clipă, iar o femeie a ajuns la spital în stare de inconștienţă. Asta în timp ce salvamarii din Eforie Nord interveneau pentru a-i scoate la mal pe acești bărbați.    
  
Gelu Vătămănescu, șef salvamari Eforie: "Erau niște surdo-muți, nu aud, am fost mai devreme la ei, i-am anunțat, că este steag roșu, dar pur și simplu ne-au ignorat. Am intrat după ei, sunt în siguranță, sunt pe mal"

Cel mai mare pericol l-au reprezentat copiii

Cel mai mare pericol l-au reprezentat copiii și asta s-a întâmplat pe toate plajele din sud.

Iată doar un exemplu.  
 
Gelu Vătămănescu, șef salvamari Eforie: "Doi copii aici în mal, i-am luat, pentru că erau singuri pe steag roșu arborat. Am fost la părinții lor, care erau la 200 de metri. Stăteau, își savurau frappeul. I-am întrebat de ce nu stau cu copiii? Du-te domne că nu e responsabilitatea dumneavoastră!".

Citeste si: Bărbat de 40 de ani, înecat la Mamaia

Un turist spune: "Nu trebuie să te duci mult în larg. Dacă te duci în larg, te trage nisipul ăsta și te poate îneca"
 
Când marea este atât de agitată, primejdia te pândește încă din momentul în care ai pus piciorul în apă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Iată cum se poate produce o tragedie:  Salvamarii interzis scăldatul prin arborarewa steagului roșu, însă turiștii spuna așa: Vom intra oricum în apă, dar nu mai până la mijloc, nu ne vom îndepărta de mal iar așa vom fi în siguranță. Greșit, pentru că aici, la Eforie curenții sunt atât de puternici, încăt te pot lua de la apă mică și te pod duce în larg. Mai periculos este dacă ajungi acolo, în zona digurilor, unde sunt niște gropi foarte mari.

Citeste si: VIDEO| La mare, aglomerat şi plin de nereguli

Bogdan Ghimboașe, coordonator salvamari Eforie: "Eforie Nord, în urma statisticilor este una dintre cele mai periculoase stațiuni de pe litoralul românesc. Singurul sfat este să nu intre în apă când e steag roșu. Și vă ascultă? Este spre imposibilă misiunea noastră. Mulți dintre ei ne ignoră total!"
 
 În ciuda pericolului, misiunile de salvare au continuat atât în sud cât și în Constanța, Mamaia dar și la Corbu, acolo unde o fetiță de 7 ani a fost scoasă din valuri de

salvatori.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ultimele detalii în cazul milionarului care ar fi încercat să își înece iubita în jacuzzi! ”A fost nesinceră la Poliție”

O tragedie s-a produs și în județul Tulcea, la Sulina. Un bărbat din Suceava a fost găsit plutind pe mare, iar medicii sosiți la fața locului au constatat decesul. Polițiștii urmează să stabilească din ce cauză a murit turistul. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si