Laura Vicol, Vladimir Ciorbă, dar și alți nouă inculpați în dosarul Nordis au petrecut prima noapte după gratii. Urmează ca judecătorii să decidă dacă vor fi arestați preventiv sau vor fi cercetați în libertate. Între timp, au apărut stenograme incendiare din dosarul care se află pe masa judecătorilor.
Șaptezeci și unu de milioane de euro, bani din avansurile clienților Nordis ar fi fost spălați de Vicol și de soțul ei. Mare parte din sumă s-ar fi dus pe vacanță scumpe, bijuterii și genți de lux.
Așa arată Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă după o noapte petrecută în arest. Cei doi, împreună cu alți nouă inculpați în dosarul Nordis, au fost duși la instanță marți după amiază cu propunere de arestare preventivă.

Fosta șefă a comisiei juridice și soțul ei, acționarul de la Nordis, au fost audiați ieri mai bine de opt ore.
Laura Vicol ar fi invocat dreptul la tăcere, dar Vladimir Ciorbă ar fi colaborat cu procurorii de la DIICOT și ar fi făcut chiar denunțuri politice.
Cei unsprezece inculpați reținuți aseară au fost puși sub acuzare pentru un șir lung de infracțiuni, între care spălare de bani, evaziune fiscală și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.
71 de milioane de euro, din cei 195 încasați de la clienți, ar fi fost delapidați, spun procurorii DIICOT. O parte din bani ar fi fost spălați de Laura Vicol și soțul ei și cheltuiți pe vacanțe scumpe, bilete la Formula 1, chirii la Monaco, dar și pe bijuterii și genți de lux.
De asemenea, fosta șefă a comisiei juridice ar fi dat bani și pe controversatele zboruri cu avioane private.
În urma perchezițiilor, s-au ridicat din locuința Laurei Vicol genți și bijuterii scumpe, dar și sume uriașe de bani cash.
Pe toate acestea, procurorii au pus sechestru. De altfel, în declarația de avere Laura Vicol menționa bijuterii în valoare de opt sute de mii de euro.
Doar ceasul de lux cu care s a afișat în Parlament cu patru ani în urmă costă o sută optzeci de mii de dolari.
La percheziții au mai fost ridicate de la ceilalți inculpați laptop-uri, tablete și harduri externe.
Cercetate în libertate sub control judiciar sunt cele două notărițe care s-au ocupat de contractele de la Nordis- Ioana Băsescu și Andreea Cosma.
Andreea Cosma, fostă deputată PSD, a fost astăzi la serviciu la cabinetul ei notarial.
Acuzația este că am autentificat un act de apartamentare asupra blocului numărul trei, actul de apartamentare pentru blocul 1 a fost încheiat de un notar din Constanța, pentru blocul doi de Ioana Băsescu și la blocul trei eu", a declarat Andreea Cosma.
Ea a recunoscut că a autentificat promisiuni de vânzare cumpărare pentru cincizeci și nouă de clienți Nordis din cei peste două mii. Susține, însă, că promisiunile semnate la ea în cabinet nu au fost dublate.
Peste o mie de clienți care au dat avansuri pentru apartamentele în blocurile celor de la Nordis ar fi fost păgubiți. Aceștia nu și-au primit locuințele, nici banii, iar firma a intrat în insolvență.

Primele stenograme în dosarul Nordis
Marți seara, Laura Vicol, alături de soțul ei dar și celelalte nouă persoane reținute, au ajuns în sala de judecată la Curtea de apel București, pentru a afla care le va fi soarta- dacă vor rămâne în continuare treizeci de zile în spatele gratiilor sau dacă vor dormi în această noapte acasă.
Între timp au apărut și primele stenograme din referatul care se află în aceste momente pe masa magistraților.

Se arată acolo de către procurorii DIICOT că Laura Vicol ar fi arătat o atitudine de dispreț față de persoanele care au fost păgubite prin intermediul grupului Nordis.
De asemenea, acolo mai sunt menționate și anumite conversații între două femei în care acestea se miră unde s-au dus toți acești bani.
La un moment dat una dintre ele spune că s ar fi dus în dulapul Laurei Vicol, în timp ce cealaltă menționează că s-ar fi dus în mașinile scumpe pe care și le-ar fi cumpărat Vladimir Ciorbă.
Într-o altă interceptare, Laura Vicol menționează că s-a săturat să se trezească în fiecare dimineață la ora șapte și să aștepte să intre peste ei procurorii DIICOT, așa cum a aflat că se va întâmpla și să-l salte pe Vladimir Ciorbă.
