„O minte sănătoasă <<locuiește>> într-un corp sănătos! Iar pentru un trup sănătos, cel mai bun aliat este sportul.

Tot mai multe persoane încep să adopte mișcarea zilnică drept stil de viață, iar unul dintre cele mai căutate sporturi la ora actuală este karate. Cei care practică antrenamentele de acest fel se bucură de beneficii pe toate planurile: fizice, psihice și emoționale”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Karate, pentru un stil de viață sănătos

Așa începe o ședință de karate Kyokushin. Disciplina este una dintre ramificațiile artelor marțiale care se bazează pe o dezvoltare paralelă a trupului și a spiritului.

„Față de alte sporturi, am observat că aici, antrenamentele nu conțin doar tehnică, circuite, jocuri, ci și tehnici de meditație și de respirație interioară care te ajută să ai simțurile mereu activate”, a spus Gabriela Badiu, sportivă.

Citește și: VIDEO- Robbie Williams, patron de club de fotbal. Artistul englez a cumpărat o echipă din liga a treia

Cursanții sunt încântați să descopere că antrenamentele nu se rezumă doar la antrenarea condiției fizice. Gabriela este magistrat de profesie și practica acest sport de 9 ani. Simte că în toată această perioadă s-a transformat, ca om.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Sunt un om foarte calm și liniștit și eu știu că această stare provine din practicarea artelor marțiale. De asemenea, te ajută foarte mult acest sport să dezvolți stăpânirea de sine”, a mai spus Gabriela.

Tânăra nu este singura care și-a dat seama că acest tip de arte marțiale înseamnă mai mult decât tehnici de apărare.

„Pentru sănătatea noastră mentală, pentru interiorul nostru, te simți mai puternic fizic, nu are nici măcar un minus”, a spus Maria Varga, sportivă.

„Pentru mine este ca și un stil de viață, eu m-am obișnuit cu acest sport, dacă nu merg într-o zi la antrenament mă simt vinovată cumva”, a explicat Rianna Ciobanu, campioana României la karate Kyoukushin.

Karatele Kyoukushin este un sport care s-a dezvoltat foarte mult în România ultimelor decenii. Pentru că este o formă de arte marțiale care te ajută să stăpânești la perfecție tehnicile de apărare, este adesea frecventat de doamne și domnișoare. Fascinația sportivilor pentru karate Kyoukushin este atât de mare încât zilele acestea a fost organizat, în vestul țării, cel mai mare stagiu de kumite din tara noastră, acea ramură a artelor marțiale care presupune lupta corp la corp.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Toți care pornesc pe calea asta își doresc să facă toată viața, nu doar pentru competiție, diplome și cupe, ci pentru a se cunoaște pe ei înșiși mai bine, să ajungă mai puternici, mai veseli și mai sănătoși”, a explicat Harris Wallmen, antrenorul lotului național de karate Kyoukushin.

Antrenorii îi sfătuiesc pe părinții care își doresc ca micuțul sau micuța lor să practice acest tip de sport, să îl înscrie după împlinirea vârstei de 6 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si