Scopul numărul 1 al producătorilor din toată lumea este să reducă la zero emisiile de carbon până în anul 2050. Tocmai pentru că timpul e scurt, iar România e codașă la grija pentru mediu, companiile străine își fac sedii la noi și ne învață să reciclăm tot ce se poate. Momentan, doar 14 la sută din deșeurile noastre ajung în centrele de reciclare, a transmis Simona Pătruleasa.

Străinii ne învață să reciclăm inteligent

Economie circulară, un concept extrem de popular care a ajuns și în România. Ce înseamnă? Ei bine, marile companii străine își reutilizează resursele, în loc să consume în permanență unele noi. Acum, străinii vor să ne învețe și pe noi cum să re-folosim în mod inteligent, în loc să cumpărăm și să poluăm.

Astfel, un nou sediu al unei companii britanice care activează în toată lumea, și-a deschis porțile la București- ceea ce s-a tradus, în primul rând, prin sute de locuri de muncă noi.

România este o sursă uriașă de talent. Țara voastră produce angajați extraordinari: informaticieni, analiști, programatori, IT, așa că polul de talente este enorm. Totodată, piața românească e foarte deschisă și primitoare. Atrageți investitori iar colegii pe care i-am angajat sunt foarte interesați de sustentabilitate, de reducerea emisiilor de carbon și practic de salvarea planetei, a declarat Guy Wakeley, CEO.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În primul rând, angajații se asigură că tot gunoiul- de la construcții, la electrocasnice și alimente- este colectat selectiv și ajunge la centre de reciclare. Tot această companie are grijă ca, după reciclare, noile produse să fie reintroduse pe piață. Iar noile birouri din București sunt făcute aproape în totalitate din materiale reciclate.

Așadar, străinii ne educă mai întâi prin puterea exemplului. Recent, la noi în țară s-a introdus sistemul de Garantie- Returnare.

Practic, de fiecare dată când reciclăm sticlă, plastic sau metal, primim bani sau vouchere la schimb. Această companie britanică se va asigura că fiecare producător și retailer respectă legea în acest caz.

România, din păcate este codașă la grija pentru mediu. Din cele 7 milioane de tone de deșeuri pe care le producem anual, reciclăm doar 14%, ceea ce ne plasează pe ultimele locuri în Europa. Scopul numărul 1 al producătorilor din toată lumea este să reducă la zero emisiile de dioxid de carbon până in 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, legile europene au devenit din ce în ce mai stricte.

Citește și: VIDEO- Garanția ajunge la gunoi. Doar un magazin din patru primește ambalajele cu garanție și oferă banii înapoi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si