„Autoritățile vor să ne facă să circulăm maximum 6.500 de kilometri pe an cu mașina personală. În plus, ne recomandă să trecem la ridesharing, deci să mergem la serviciu mai mulți într-o mașină. Este strategia aprobată de Guvern pentru reducerea poluării”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Maxim 6.500 de kilometri pe an cu mașina personală

„O aberație ce vor să facă”, a spus un trecător.


Este reacția oamenilor când aud că autoritățile îi îndeamnă să circule cu mașina 6.500 de kilometri pe an, ca să polueze mai puțin.
„Mi se pare o limitare foarte mare. Eu, personal, parcurg minim de 4 ori mai mult pe an”, a spus alt român.
În vizor nu sunt luate doar mașinile personale, ci și transportul în comun și cel de mărfuri. Datele apar în noua strategie pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, adoptată recent de Guvern.
„Nu este nici democratic, nu este nici social, nici cultural, pentru că românii nu vor accepta așa ceva. Și nici sustenabil, că nu acolo e problema. Problema este cum căutăm soluții de a reduce consumul energiei, în așa fel încât să eliminăm risipa, dar să nu pierdem nimic din confortul pe care îl avem astăzi”, a explicat Gabriel Păun, activist de mediu.
O altă metodă recomandată este partajarea autovehiculului cu un alt pasager.
Adică, o mașină să fie folosită de mai multe persoane. Dacă limitarea kilometrilor nu este privită într-o notă pozitivă de către șoferi, ideea de a împărți mașina li se pare binevenită.

Citește și: VIDEO- Bugetul pentru 2024, aprobat de Guvern. Ce prevede acesta

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Mi s-ar părea mai util să meargă mai multe persoane într-o mașină decât o singură persoană. Ar trebui să înlocuiască ridesharing-ul pe bani cu un ridesharing pentru toată lumea, pe gratis”, a spus o persoană.
„Dacă românii, bucureștenii și, de fapt, din orice orașe au varianta de transport ieftin, la o calitate și confort înalt, normal că vor alege să își lase mașina acasă, decât să stea blocați în trafic, dar trebuie să le oferim această alternativă”, a explicat Diana Buzoianu, vicepreședintele Comisiei de Mediu, Camera Deputaților.
Obiectivul autorităților este ca, până în 2050, să nu mai avem mașini diesel, cu GPL sau hibride și doar 2% pe benzină, iar restul să fie electrice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: