Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Streptococul de tip A- bacteria tot mai răspândită în rândul copiilor

Infecția cu streptococul de tip A a luat amploare din ce în ce mai des în ultima perioadă. O mulțime de copii au ajuns în spital, infectați cu bacteria.

Maria Stiuca,

Streptococul de tip A- bacteria tot mai răspândită în rândul copiilor

[Sursa foto: Shutterstock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cei din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor fac cunoscută problema serioasă a cazurilor grave de infectare cu streptococul de tip A. Mulți copii au ajuns în spitale din această cauză.

Unde a crescut numărul cazurilor cu streptococ de tip A?

Țările în care s-a făcut cunoscută această problemă majoră sunt Franţa, Irlanda, Ţările de Jos, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cazurile cele mai dese apar la copii cu vârste sub 10 ani.

De asemenea, În Franța și Regatul Unit, cazurile de infecție cu streptococ de tip A sunt într-o creștere îngrijorătoare, chiar mai mare decât perioada trecută a pandemiei cu coronavirus.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Noi reguli în spitale. Cât timp au voie să petreacă vizitatorii în unitățile medicale

Care este cauza exploziei cu streptococ de tip A?

Tot cei din cadrul OMS nu se afirmă în vederea unei noi variante a streptococului de tip A. Rezistența anitibioticelor administrate în ultima perioadă este un motiv puțin probabil de începere a acestui fenomen.

Citește și: Cum evităm virozele din sezonul rece: „Aceste medicamente au mai puține reacții adverse”

Simptome și tratament- infecția cu streptococ de tip A

Simptomele streptococice sunt în general ușoare și pot provoca febră. Astfel, pentru ca situația să rămână sub control, infecția se tratează cu antibiotice.

Însă, este de luat în considerare faptul că pot exista și excepții, reprezentate de cazurile grave, care pot duce la complicații.

Hans Kluge, directorul regional OMS pentru Europa, a declarat că populația ar trebui să îşi sporească vigilenţa, mai ales atunci când virusurile respiratorii sunt răspândite pe scară largă în rândul copiilor”.

Citește și: Tripandemia umple spitalele

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI