Strugurii sunt adevarate fructe vedeta ale toamnei. Indiferent de soi, fac minuni in organism, dupa cum ne spune specialistul in nutritie, Lygia Alexandrescu.
"Cei negri au marile beneficii pt sistemul cardio-vascular. Spuneam taninul si resveratrolul curate vasele de sange, nu permit placii de arterol sa se formeze", explică specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Strugurii sunt elixir al tinereții. Specialist: Plini de vitamine

Strugurii infrumuseteaza pielea, imbunatatesc vederea si combat migrenele. Iar un consum zilnic mediu de 200 de grame, poate sa schimbe cu totul organismul.

Citeste si: VIDEO- Răsturnare de situație în cazul copiilor morți otrăviți la Iași. Descoperirea medicilor legiști

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Tot ce inseamna taninul, tot ce inseamna resveratrolul sunt practic elixirul tineretii cand vorbim de strugurele rosu", spun specialiștii.
"Ajuta la scaderea colesterolului LDL, cel nociv, care se pune pe vase, are fibre strugurele, in cantitate mare si mentine sistemul digestiv in stare de buna functionare, atioxidantii protejeaza membrane celulara, si cei albi si cei rosii! Regleaza tot ce inseamna transaminaze hepatice atunci cand se face o cura de struguri.

Ajuta la slabire, in primul rand tin foamea sub control, nu ai nevoie de dulce, nu ai acea pofta de zahar, este un zahar legat de protein vegetale si este legat de antioxidanti", precizează specialiștii.

Elixirul tinereții, strugurii, pot fi consumați aproape de oricine

Cand vine vorba de un fruct cu atat de multe avantaje, consumul nu cunoaste restrictii, ne explica Lygia Alexandrescu.

Citeste si: Jador de la „Puterea Dragostei”, mesaj uluitor pe Instagram: „Cineva de Sus a făcut deja acest plan!”

Exista, insa, o categorie de persoane care ar trebui sa evite strugurii: diabeticii.
100 de grame de struguri nu contin mai mult de 140 de calorii, insa atunci cand se consuma sub alte forme decat in starea lor naturala, valoarea calorica poate creste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si