„Peste 50.000 de persoane sunt instruite de către Serviciul de Telecomunicații speciale pentru alegerile locale și europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie. Specialiștii STS pregătesc personalul din secțiile de votare din țară și din străinătate pentru ca, în ziua votului, să nu existe probleme tehnice”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: Cum te poți înscrie ca operator calculator pentru alegerile din 2024: Precizările făcute de AEP- Autoritatea Electorală Permanentă

Sesiunile de instruire se desfășoară fizic în țară și online cu personalul din străinătate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Vă vom explica: cum funcționează aplicația, toate funcțiile tabletei și care sunt atribuțiile dumneavoastră ca operator de calculator”.

Aproape 30.000 de tablete au fost distribuite până acum de către STS.

„Noi ne-am luat toate măsurile tehnice și de securitate. Astfel încât, sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot să poată asigura confidențialitatea votului și desfășurarea în foarte bune condiții a procesului electoral”, a spus Laurențiu Ilinca, coordonatorul activității de instruire STS.

Ce atribuții au operatorii pe calculator de la secțiile de votare

„Operatorii de calculator au responsabilitatea să stea în spatele tabletei, să preia actele de identitate ale cetățenilor, să aibă o comunicare foarte bună cu președintele secției de votare și să-l asiste pe acesta pe parcursul zilei și mai cu seamă la momentul încheierii proceselor verbale”, a transmis Marian Muhuleț, director, Autoritatea Electorală Permanentă.

Citește și: A început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie. Mesajul transmis de Biroul Electoral Central

Tabletele vor fi folosite și pentru înregistrarea audio-video de la numărătoarea voturilor. Acestea au implementate toate măsurile de securitate cibernetică, la fel și aplicațiile și sistemele informatice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si