Constantin Schuster este din Buzau, insa traieste de peste 25 de ani în Mettmann, un orasel din vestul Germaniei. De-a lungul timpului, el a incercat multe meserii, insa cea care i s-a potrivit cel mai bine a fost cea de ingrijitor la un camin de batrani.

Constantin Schuster: În această ramura am intrat în 2007, după restructurari de posturi intre care am picat si eu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Asa a ajuns in caminul de batrani unde, la inceput, a fost omul bun la toate .Facea tot ceea ce i se cerea de la schimbat asternuturi pana la reparatul mobilierului. Astfel s-a creat o stransa legatura intre el si locatarii azilului dar si intre el si angajatorul sau care l-a promovat.

Implicarea de care a dat dovada i-a adus romanului nostru si sustinerea sefului sau care l-a impulsionat sa-si completeze studiile si sa se inscrie la o facultate de asistenta sociala. Asa ca, de doi ani, Constantin Schuster este student, in ciuda varstei pe care o are.

Constantin Schuster: Dupa ce termin aceste cursuri, vreau sa obtin un post de conducere in aceasta institutie. Seful meu isi doreste asa ceva, asta a fost si intentia mea.

Despre curajul romanului au scris si jurnalistii din Germania, care i-au facut publica povestea.

Constantin Schuster vine anual în România, la rudele din Buzău, care abia il asteapta. Este foarte multumit de meseria pe care o are acum si considera ca varsta nu este un impediment pentru a te realiza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si