Cum chiriile au crescut chiar și cu 20% față de anul trecut, mulți aleg să stea în gazdă.

Astfel împart apartamentul cu alți studenți sau chiar cu proprietarul.

Amalia este studentă la Universitatea de Arte din Iași. Din cauza prețurilor prea mari la chirie anul acesta a fost nevoită să facă un compromis și în loc să stea singură într-un apartament s-a mutat în gazdă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Camera mea e foarte spațioasă mai ales pentru ce am eu nevoie, plănuiesc să studiez mai mult decât să dorm", spune studenta. 

Apartamentul este situat în zona centrală a orașului, iar tânăra plătește pentru o cameră 800 de lei lunar.

În Iași o garsonieră se închiriază cu 300 de euro pe lună, iar un apartament cu două camere cu 400 de euro.

De departe cele mai scumpe chirii sunt în Capitală, unde apartamentul cu două camere ajunge la cinci sute cincizeci de euro.

Aproape la fel de mari sunt chiriile și în Brașov. "Pe lângă facultate la zi trebuie să mai iei și un loc de muncă ca să poți să supraviețui", spun studenții de aici.

Cererea mare din această perioadă a împins prețurile locuințelor de închiriat spre un nivel mai mare cu 10-20 la sută față de anul trecut, spun specialiștii în imobiliare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si