Viorel Ionuț Bohotici locuiește în Italia de la vârsta de doi ani, iar în prezent sudiază Inginerie Electronică la Politehnica din Torino. El a brevetat un dispozitiv aplicat pe o mască, în urmă cu un an, iar acesta funcționează în felul următor:

„Dacă masca își schimbă culoarea, asta înseamnă că masca nu mai filtrează aerul.”, a zis studentul.

Citeste si: 15.000 de brățări electronice vor fi cumpărate în 2022

Dispozitivul se bazează pe prezența unor enzime care provoacă această reacție. Și poate obține diferite culori, în funcție de ce substanță folosește.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Ce sancțiune primesc oamenii care poartă măști textile sau de plastic?! Anunțul care intră în vigoare de sâmbătă

„Ar putea deveni portocalie, albastră, neagră, maronie...Substanța pe care mi-ar conveni să o utilizez din punct de vedere al costului este una care mi-ar permite să transform culoarea măștii din cea inițială în negru.”, a spus Viorel Ionuț Bohotici.

Ideea de a inventa această mască „inteligentă” i-a venit după ce a citit un studiu.

„Cam 72% din persoanele care au participat la sondaj utilizau masca într-o manieră care nu e corectă. O utilizat mai mult de 8 ore încontinuu și după 8 ore, masca își pierde capacitatea filtrantă.”, a adăugat tânărul.

Ideea unui student român

Tânărul student crede că invenția sa ar fi de mare folos în pandemie.

Citeste si: Călătorii care nu poartă măşti de protecţie pot fi sancţionaţi contravenţional doar de organele de ordine publică. Anunțul a fost făcut de Metrorex.

„O persoană care vede o altă persoană cu masca care și-a schimbat culoarea s-ar putea îndepărta de ea.”, spune el.
Viorel Ionuț Bohotici își va prezenta invenția în februarie, la Dubai Expo. Cel mai devreme, dispozitivul ar putea intra pe piață în primăvară, iar costul de producție este unul redus.

„Ar fi cam 4 sau 5 bani. Ar fi foarte util și în câmpul alimentar, ca să determine perioada de expirare a unui aliment.” a precizat Ionuț.
Dispozitivul ar putea fi aplicat și în alte domenii.

Citeste si: Situație dramatică în spitale, după creșterea cazurilor de COVID! Medic ATI Timișoara: „Din păcate, nu sunt titluri de filme horror”

Tânărul de 19 ani vine în fiecare an în România. El provine din satul Berbești, din Maramureș, și s-a mutat cu părinții în Italia când era mic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si