„Elefanții se strigă pe nume. Este concluzia unei cercetări științifice recente care revoluționează tot ce știam până acum despre aceste animale. Specialiștii în comunicarea pachidermelor de la Universitatea de Stat Colorado au studiat două turme sălbatice din Kenya iar concluzia lor este clară: elefanții  nu doar că folosesc un nume pentru fiecare dintre ei, dar și răspund la un apel care le este destinat.

Înregistrări audio făcute în două rezervații arată că din 470 de secvențe izolate pentru studiu, o sută unu elefanți și-au strigat tovarășii, în timp ce alți aproape o sută douăzeci au răspuns atunci când au fost chemați. Cercetarea mai arată că elefanții generează aceste sunete într-un mod similar în care vorbim și noi oameni”, a transmis Christian Sabbagh. 

Citește și: Durere fără margini! Un bărbat a murit în timp ce își salva fiica de la înec. El a lăsat în urmă 13 copii: „A părăsit lumea făcând ceea ce îi place”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si