Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Substanțe psihoactive, pericol uriaș tratat în glumă. Legea 2 Mai, aprobată în Parlament. Ce semnifică, de fapt, acest lucru

În Parlament, legea 2 Mai s-a aprobat, iar aceasta merge la promulgare. Iată ce semnifică, de fapt, acest lucru!

Redactia Stirile Kanal D,

Drogurile- Pericol uriaș tratat în glumă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Legea 2 Mai a fost aprobată în parlament și merge la promulgare. Asta înseamnă că traficanții de droguri de mare risc nu vor mai primi pedepse cu suspendare.

Până la publicarea legii în Monitorul Oficial, mulți dealeri riscă să rămână cu pedepse modice, deși vând stupefiante extrem de periculoase. Nu mai e de mirare că unii suspecți tratează acuzațiile drept simple glume, a transmis Christian Sabbagh.

Drogurile, pericol uriaș tratat în glumă

Tinerii din imagine sunt aduși de mascați la Sediul DIICOT din Timișoara. Atitudinea lor pare mai degrabă una relaxată, în ciuda suspiciunilor grave.

Procurorii DIICOT au însă altă variantă: spun că drogurile, cumpărate din București și Timișoara erau vândute mai departe.

Desigur, este valabilă prezumția de nevinovăție până la o decizie definitivă.

Însă subiectul drogurilor și acuzațiile aduse de anchetatori sunt în totală contradicție cu atitudinea suspecților. Chiar și consumul este grav și nu poate fi tratat în glumă.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O ciclistă din România și-a făcut cont pe OnlyFans ca să-şi poată cumpăra bicicleta pentru Olimpiada de la Los Angeles- antena3.ro

În ciuda riscurilor presupuse de droguri, cei acuzați de trafic pot primi pedepse cu suspendare. Situația ar trebui să se schimbe după promulgarea Legii 2 Mai.

Citește și: VIDEO- Legea „2 Mai” bagă traficanții după gratii. Ce pedespe riscă cei care inundă piața cu substanțe interzise de mare risc?

Gabriel Andronache, deputat: A urmărit suspendarea pedepsei.

Aceasta prevede doar pedepse cu executare pentru traficanții de droguri de mare risc.

Proiectul a fost aprobat de Parlament și trebuie acum semnat de președinte.

Raluca Modoranu, psiholog Institutul de Psihiatrie Socola Iași: ,,Duc la niște manifestări psihice extreme, respectiv agitație extremă, halucinații vizuale, idei delirante de urmărire, de persecuție.

La nivel cerebral, dau tulburări psihotice induce de consumul de substanță, adică pacientul vede lucruri, aude lucruri, se simte urmărit, este suspicios, interpretativ, nu poate dormi și această tulburare psihotică indusă de substanțe de poate croniciza’’.

Statisticile arată că peste un milion de români au consumat droguri cel puțin o dată în viață.

Raluca Modoranu, psiholog Institutul de Psihiatrie Socola Iași: Am avut pacienți care consumau cocaină de 20 de ani, pacienți care au ajuns la vârsta adultului, la 50 de ani, și au hotărât să întrerupă consumul și au reușit, dar pentru că au avut o motivație foarte bună și un foarte mare procent care sunt în faza de negare când nu recunosc că ar fi dependenți chiar dacă noi le demonstrăm prin toate criteriile de diagnostic că se încadrează în sindromul de dependență.

Iar procurorii au anunțat că într-un singur an au confiscat 1,2 tone de droguri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI