Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Subvenția la lână s-a dublat, dar nu ajută pe nimeni

S-a dublat subventia pe care statul le-o da fermierilor pentru lana de oaie: de la 1 leu la doi lei. Asta nu ajuta - insa - pe nimeni. Nici pe ciobani, nici pe cei din industria textila. In lipsa unor centre de colectare si prelucrare, acestia din urma sunt nevoiti sa aduca materia prima din strainatate.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-un saivan din localitatea Tormac- judetul Timis- sunt peste o mie cinci sute de oi. Fermierul a strans 5 tone de lana pe care ar fi putut sa primeasca bani frumosi. Asta daca existau centre de colectare si prelucrare la fel ca-n alte state europene. In lipsa lor, a dat-o de pomana samsarilor.

La o alta stana, lana a ramas aici, nu o cumpara nimeni, putinele depozite din tara fiind pline. Astfel ca dublarea subventiei de la 1 leu la doi lei nu-i ajuta pe fermieri.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Colecționara de creiere antice: Povestea tinerei care a studiat peste 4.400 de organe. Totul a început cu câteva migrene îngrozitoare- antena3.ro

Romania este pe locul trei in Europa la productia de lana, dar codasa cand vine vorba de exploatarea ei.

Avem 12 milioane de oi, de la care am putea colecta anual peste 25.000 de tone de lana. Multi, insa, prefera sa o arda decat sa o vanda la pret de nimic.

Iar cea care e colectata merge la export si noi o aducem de la altii gata prelucrata si, evident, mult mai scumpa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI