„Sud estul româniei se pregătește pentru răbufniri violente ale vremii, precipitații mai ales sub formă de ninsoare și viscol puternic în acest weekend. Dar ce urmează știe mai exact directorul ANM, Florinela Georgescu”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Weekend cu viscol și ninsori în mai multe zone din țară

„Vremea se va înrăutăți începând cu această noapte. Aria ploilor se va extinde.

Va cuprinde cea mai mare parte din jumătatea de sud a teritoriului și este posibil să se acumuleze până duminică dimineață cantități care să depășească izolat 45 de litri pe metru pătrat.

Citește și: Cum va fi vremea în acest weekend? Meteorologii anunță cod galben și portocaliu de ninsori și viscol

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Și vântul se va intensifica, iar fenomenele cele mai severe le așteptăm începând de mâine noapte pentru că răcirea vremii va aduce transformarea ploilor în lapoviță și ninsoare. Zona cea mai afectată va fi partea de sud-est a teritoriului pentru că acolo ploile transformate, cum spuneam, vor fi acompaniate și de intensificări ale vântului.

Mai ales în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică și la începutul zilei de duminică va ninge în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Călărași, Ialomița și Constanța sau, în special, în aceste județe va ninge, dar intensificările vântului cele mai puternice vor fi în aceste județe și asociate cu ninsoarea vor genera fenomenul de viscol. Treptat, pe parcursul zilei de duminică, vremea se va ameliora”, a transmis Florinela Georgescu, directorul ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: