Românii au găsit noi moduri de a scapă de stres. Tot mai multe persoane apelează la o terapie inedită, care acționează cu ajutorul sunetelor. Tehnică este adusă tocmai din Tibet și ajută corpul  să între într-o stare de relaxare profundă. Am participat și noi la o astfel de ședință. Iată cum se desfășoară, a transmis Cristina Dorobanțu.

Sunetul care alungă stresul

Astfel de sunete se aud frecvent la ședință de terapie cu boluri tibetane. Sub îndrumarea unui teraput specializat în modul de acțiune al sunetelor, care combină sunetul cu mirosurile aromatice, cursanții au parte de câteva zeci de minute unice.
La o astfel de ședință de terapie antistres am întâlnit-ope Alina, o mama supraîncărcată cu responsabilități zilnice. Tânără și-a dorit să găsească o varianta să scape de stres, astfel a ajuns la terapia prin sunete sau terapia cu boluri tibetane, cum mai este cunoscută.

În cadrul unei ședințe, Alina și restul cursanților experimentează o gama largă de sunete, provenite de la diverse obiecte folosite în cultură tibetană: bețe de bambus, boluri specifice sau dispozitive ce imită ploaia. Terapia de acest fel vine cu vibrații înalte ce reușesc să regleze perturbările energetice ale unui psihic tensionat.

Gabriel Dumitriu, terapeut- Sunetul dintotdeuana a fost considerat o sursă de echilibru, de vindecare, cel armonios bineînțeles, e ceva care aduce echilobru în sufletul nostru.

Efectele terapiei prin sunete se simte chiar de la prima ședință, spun cursanții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,Ciudat, dar sunt mult mai energică. Prima oară este cumva relaxant, urmeză o energie pe care nu pot să o descriu’’, a spus Mihaela.

Gabriel Dumitriu- Aduc echilibru, e un system în echilibru, face mai bine față stresului, se autovindeca, se autoechilibreaza, iar stresul este un semn al dezechilibrului.

Citește și: VIDEO-Bebelușii și terapia cu cristale. Cum pot cristalele să îi ajute pe cei mici

Terapeuții susțin că prin această formă de relaxare, corpul întră treptat într-un stadiu de meditație ghidată, care are efect de vindecare a corpului. Iar reacțiile participanților sunt extrem de diferite.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Gabriel Dumitriu, terapeut- Sunt oameni care răspund foarte bine, sunt deschiși, sunt oameni care se bucură când aud un sunet și sunt oameni care plâng în hohote.

Folosită de peste 5 mii de ani în Tibet, terapia de acest fel a apărut, intiial, în cadrul ritualurilor sacre, dar s-a constată rapid efectul ei vindecător. Ea are efecte doar dacă bolurile se poziționează și sunt lovite într-un anume fel și la o distan ta considerabilă de cel căruia i se aplică terapia.

Ședințele de relaxare și destresare prin sunet au început să fie tot mai căutate în ultimii ani, în țară noastră, iar costul unei astfel de ședințe este de aproximativ 150 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si