Citește și: Epilepsia: ce simptome are și cum să ajuți o persoană care suferă o criză de epilepsie  

„În ciuda scandalului iscat, autoritățile din Târgu Jiu merg mai departe cu operațiunea de ucidere a câinilor denumită pe hârtie eutanasiere. Astăzi adăpostul morții a fost închis, chipurile pentru așa anumite activități medicale.

Voluntarii spun că uciderea primilor șaizeci de câini este doar o parte a problemei. Vă avertizez, urmează imagini cu un puternic impact emoțional”, a spus Christian Sabbagh. 

Pui și câini adulți, unii aparent sănătoși, alții plini de răni, bolnavi, ținuți în mizerie, condiții nedemne nici măcar de evul mediu. Sunt imagini înregistrate în ultimele șase luni în adăpostul groazei, finanțat din banii publici ai primăriei Târgu Jiu. Priviți în ochii acestor animale pedepsite fără vină. Fiecare zi petrecut aici e o condamnare pentru bietele suflete, iar adopția devine tot mai dificilă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Am încercat să intrăm în adăpost astăzi. Ni s-a refuzat accesul pe motiv de activități medicale. Probabil medicul din alt județ a ajuns la Târgu Jiu. Ce le rezervă viitorul acestor biete suflete, după ce șaizeci de câini au fost uciși deja?

„Să vină să îi adopte. În padoc mai sunt aproape 200 de câini. S-au rezervat în jur de 70, care se castrează astăzi.

Se va respecta legea(n.red. dacă nu vor fi adoptați), nimic altceva. Legea spune clar: dacă în 20 de zile calendaristice nu se adoptă sau nu se revendică, se eutanasiază”, spune un polițist local.

Am mers și la primărie, am vrut să îl rugăm pe Marcel Romanescu, primarul orașului, să ne însoțească la adăpost să vadă condițiile și să comenteze de la fața locului, nu din birou. Ieri primarul vorbea de bani: „Întreținerea lor din acel padoc se face din bugetul municipiului Târgu Jiu. Vorbim, cu contractul pe care îl avem în derulare, de aproape 1 milion 500 de mii de lei pe an.”

Am încercat să lămurim problema banilor, cum e posibil să existe asemenea condiții când banii curg de la buget, dar ne-a fost imposibil să mai dăm de primar. Mâine în Târgu Jiu iubitorii de animale vor protesta față de crimele din adăpost. Uciderea celor șaizeci de câini face acum obiectul unui dosar penal.

Citește și: Doi suspecți în cazul morții românului din Leeds. Unul dintre bărbați este deja arestat, altul este în urmărire generală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si