Sunt sute de cazuri de gripă diagnosticate în rândul copiilor. Pediatrii se confruntă la camerele de gardă cu foarte multe prezentări pe zi. Mulți dintre micuții pacienți rămân și internați. Dar cu mai multe detalii despre acest val de îmbolnăviri ni se alătură colega mea, Mădălina Bichir, care se află la Spitalul de Copii Victor Gomoiu din capitală. Bună ziua, Mădălina!, a transmis Simona Pătruleasa.

Val de gripă printre copii

Numărul de viroze respiratorii crește de la o zi la alta în rândul copiilor și tot mai mulți părinți se prezintă cu cei mici la camera de gardă, dar alături de mine este Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală. Bună ziua și mulțumim pentru prezența în jurnal. Aș vrea să ne spuneți pentru început câte cazuri de gripă ați diagnosticat în ultimele săptămâni.

- Foarte multe la camera de gardă se prezintă foarte mulți copii cu boală acută respiratorie, mulți dintre ei sunt diagnosticate etiologic cu gripă și cu infecție cu virusul respirator, la gripă vorbim despre sute de cazuri în acest moment, sute de cazuri... aproximativ două sute, două sute douăzeci pe în ultimele săptămâni, a declarat Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

Ce înseamnă mai exact acest virus cum se manifestă?

- Infecția cu virusul respirator sincițial de o pneumonie care vizează în mod special copilul mic, sugarul, care evoluează cu insuficiență respiratorie, motiv pentru care au nevoie de internare. Diagnosticăm între optsprezece, douăzeci. douăzeci și doi de asemenea cazuri pe zi și cele care au nevoie de internare, rămân internate în spital, a declarat Dr.

Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Ce complicații pot apărea după infectarea cu acest tip de virus?

Evoluează în general cu insuficiență respiratorie, au febră mare, o modificare a stării generale, tușesc foarte rău, se alimentează greu, în mod special copilul mic. În general este boala copilului mic, sugarului și copilului mic, dar să știți că în acest sezon am diagnosticat și la copii mai mari și la preșcolari și la școlar, a declarat Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

- Sunt asemănătoare simptomele gripei cu cele ale virusului sincițial?

Sunt destul de asemănătoare, evoluează cu modificarea stării generale cu tulburări de alimentație, în special la copiii mici, cu febră mare cu tuse, a declarat Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

Pentru mai multe informații urmăriți materialul următor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Când e recomandat antibioticul? Recomandarea medicului în plin sezon de gripă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si