„La un preț mai mic, tot Corsar e și asta, numai că e mai micuță. Tot fuge, are umbrar, are tot. E la alt preț. Dacă era cu a mea, cu două persoane nu aș putea să merg sub 500 de lei. Cu asta, pentru că e mai mică, domnul poate să meargă cu 300 de lei cu dumneavoastră, colegul meu.”

Cu astfel de oferte sunt abordați turiștii care ajung în zona debarcaderului din Tulcea, ori din Murighiol

Cei care nu au prea mult timp la dispoziție sunt asigurați de barcagii că au totuși o șansă să vadă Delta, în timp record:

„- Asta e cursă de două ore – două ore jumătate.

- Unde ar fi, ce-am vedea, cât ar costa?

- Normal barca trebuie să plece cu 500 de lei aici bărcile sunt mari, omologate la 12 persoane. Intrăm pe canale la păsări, colonii de păsări.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Reușim să vedem în două ore toate astea?

- Sigur că da.”

Citeste si: Vacanta in raiul izolat din Delta Dunarii

Efectele vitezelor excesive practicate de unii barcagii pe canale sunt devastatoare pentru habitatele naturale din Rezervaţie și periculoase pentru turiști: acum doi ani, două ambarcațiuni pline cu vizitatori s-au ciocnit din cauza unui barcagiu aflat sub influența băuturilor alcoolice, iar anul trecut vedeam un alt conducător de șalupă care a încercat să-și distreze turiștii gonind cu toată viteza într-un stol

de pelicani:

„- Acum, vedeți în direct cum se aleargă pelicanii. În direct să vedeți cum se aleargă pelicanii. Nu pot să cred. Pozați în direct să vadă lumea cum se aleargă pelicanii și cum se intră în ei. Nu se face așa ceva, omule! Pozați-l! Faceți-l celebru!”

Citeste si: Amenzi mai mari pentru camparea în Deltă

Ce prețuri sunt practicate în Delta Dunării

Ani la rândul, activișii au atras atenția că turismul practicat la modul inconștient ar putea alunga pentru totdeauna păsările deltei din locurile lor de cuibărit. Mai puțin interesați de consecințe turiștii plătesc să vadă rezervația afaceriștilor din zonă, care dealtfel funcționează legal. Pentru un bilet într-o șalupă cu 12 locuri, dau circa 120 de lei fiecare, ori mai mult dacă aleg să călătorească toată ziua, în grup restrâns.

Citeste si: Vești proaste pentru pescari. A fost interzis pescuitul în Delta Dunării

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si