Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Suntem mereu online. Tinerii, dependenți de telefoane și de rețelele de socializare

Sunt utile și au devenit indispensabile pentru noi, însă, fără să conștientizăm, dau dependență. Rețelele de socializare sau aplicațiile fac parte din viața noastră și aproape că nu mai există român care să nu aibă în telefon cel puțin câteva programe de acest fel. Utilitatea este demonstrată, dar vine la pachet cu un dezavantaj major. Folosirea excesivă a rețelelor sociale ne poate adânci într-o dependență profundă.

Redactia Stirile Kanal D,

Suntem mereu online [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Amuzante sau informative, aplicațiile au devenit parte importantă din viața noastră. Aproape că nu există telefon care să nu aibă instalate cel puțin câteva aplicații pe care posesorul le deschide de mai multe ori pe zi.

Rețelele de socializare, dependența din ziua de azi

Cine are un smartphone ,are automat și cont pe una sau mai multe rețele de socializare. Nu e de mirare așadar că pentru tot mai multe persoane notorietatea se măsoară în numărul de like-uri și comentarii, așa că cei care petrec prea mult timp în mediul online riscă să devină dependenți nu doar de rețelele sociale ci și de părerile prietenilor virtuali, avertizează specialiștii.

Bianca are conturi pe aproape toate rețelele de socializare și le verifică de mai multe ori pe zi.

Tânăra mărturisește că petrece ore întregi pe aceste conturi și se uită la ce au mai postat cei pe care îi are în lista de prieteni.

Fata se desprinde greu de telefon, căci tot ceea ce o interesează sau poate să afle ca noutate este în acest dispozitiv.

Citește și: VIDEO- Telefonul „ucide” limba română. Oamenii aleg să înlocuiască tot mai des comunicarea interumană cu mesaje text pe telefon

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Bianca nu este singurul exemplu de acest fel. Majoritatea tinerilor nu lasă să treacă nici o oră fără să verifice informațiile din online. De la idei de afaceri, clipuri amuzante sau destinații de vacanță, toate se regăsesc într-un singur loc iar această relație specială pe care o dezvoltăm cu diverse rețele apare încă din primii ani de viață.

Ultimele studii arată că în timp ce persoanele de vârstă medie petrec aproximativ două ore pe rețelele de socializare, tinerii și adolescenții ajung până la cinci ore.

Conștientizează acest lucru dar nu și-ar vedea viața altfel.

Tot ce înseamnă dependență de droguri, de substanțe psihoactive, de alcool, de internet, de cumpărături, toate sunt incluse în tulburările mentale și de comportament, datorită unui consum excesiv de ceva”, spun psihologii.

Popularitatea platformelor de socializare este într-o continuă creștere. Specialiștii au analizat fenomenul și au constatat că o persoană întinde mâna după telefon de peste 50 de ori pe zi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI