Mai mulți studenți ai Academiei de Poliție din București au ajuns pentru a treia zi la rând la spital cu intoxicație alimentară sau enterocolită din cauza mâncării primite. Acum, acolo continuă ancheta epidemiologică.

Ce au primit în meniu studenții Academiei de Poliție?

Sindicaliştii au intervenit și spun că acolo este vorba despre probleme mai vechi, care nu au fost rezolvate nici până în prezent.

De altfel, ei au dezvăluit și imagini din curtea Academiei de Poliție, dar și cu mâncarea primită de viitorii ofițeri. Acolo, s-au găsit viermi în supă, carne alterată, dar și alte nereguli.

”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă. După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.(...) Se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător. Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă „mâncare”, ce se aseamănă cu lăturile”,

a scris Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

Mâncarea primită de studenții Academiei de Poliție.

[Sursa foto: Sindicat Europol -Facebook]

Citește și: O femeie s-a ales cu toxiinfecție alimentară după ce a făcut o greșeală des întâlnită în bucătărie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Studenți au acuzat dureri de stomac, vărsături și deshidratare, chiar și la trei zile după declararea focarului de infecție din instituția de învățământ superior. Reprezentanții organizației sindicale au mai spus că speră ca acest caz să nu fie mușamalizat la fel ca cel din toamna anului trecut când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, în condiții insalubre. 

Și în curtea Academiei aceștia au surprins șobolani, care au fost cel mai probabil ademeniți de gunoaiele împrăștiate pe lângă tomberoanele de gunoi.

”La prima vedere, studenții Academiei de Poliție au crezut că a scăpat vreo veveriță Degu de la grădina zoologică din apropiere. Ulterior au văzut că e ditamai șobolanul. Corpolenți, bine hrăniți, șobolanii din curtea Academiei de Poliție trăiesc într-o armonie perfectă. Cu acces la hrană diversificată, aruncată pe lângă tomberoane, fără să deranjeze procesul educațional, șobolanii sunt tolerați, devenind deja mascote ale celei mai prestigioase instituții de învățământ a MAI”, a mai scris Europol.

Citește și: Mai mulți nuntași din Alba au ajuns direct la spital după cununie. "Am deschis o anchetă epidemiologică"

Muncitorii s-au decis să facă un grătar în loc să mai meargă la cantină

Muncitorii care lucrează la modernizarea Academiei par să se fi confruntat și ei cu probleme după ce au mâncat de la cantina unității de învățământ.

Bărbații au fost surprinși în timp ce făceau un grătar.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Muncitori de la Academia de Poliție surprinși în timp ce făceau un grătar în curtea instituției.

[Sursa foto: Sindicatul Europol - Facebook]

”S-au gândit ei că este mai sigur să își facă un grătar cu niște mici, pulpe de pui, cârnați, totul proaspăt și trecut prin filtrul tratamentului termic al focului care ucide orice bacterie. Deci în timp ce muncitorii fac grătare, studenții sunt diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, iar lucrările de reparații stagnează și se desfășoară în condiții mizerabile”, au transmis reprezentații organizației sindicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si