O tânără supraponderală, travel influencer pe rețelele sociale, a cerut companiilor aeriene să ia măsuri în privința gradului de confort de care oamenii de talie mare au parte în avioane. Ea a lansat o petiție în care a inclus mai multe cereri pentru oamenii „plus-size”, ca să poată zbura fără probleme și fără a se simți în vreun fel jigniți, inferiori.

Jae’lynn Chaney a lansat petiția susținând că ea și logodnicul său au fost discriminați recent, în timpul unui zbor de 2 ore.

Ea a spus că alți pasageri au refuzat să stea lângă ei, cei doi auzind „comentarii pline de ură” și observând „priviri dezaprobatoare” în timpul călătoriei.

Citește și: Shakira şi Pique au hotărât cu cine râmân cei doi copii ai lor. Cât timp vor petrece Milan şi Sasha cu fiecare părinte

Nu este prima dată când influencerița este discriminată în timpul unui zbor

Tânăra a mai povestit că astfel de cazuri au mai avut loc, ele fiind foarte neplăcute. Și în trecut s-a simțit discriminată în timpul zborului.

„În timpul unui alt zbor, am fost forțată să ocup un singur loc cu cotiere imobile care mi-au cauzat dureri și vânătăi”, a scris ea.

Citește și: Ce delicatese voia Nicolae Ceaușescu să mănânce de Paște? Nu lipseau niciodată de pe masă

Chaney a mai spus că atunci când ea și logodnicul ei și-au cumpărat singuri locuri suplimentare au fost în continuare maltratați de alți pasageri și de compania aeriană.

Ce cerințe a inclus Chaney în petiție?

Chaney a spus că experiențele din timpul călătoriilor cu avionul i-au cauzat „durere și vulnerabilitate”, iar companiile aeriene au responsabilitatea de a lua în considerare faptul că unele persoane sunt de talie mare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: O româncă a aflat că mai are doar trei luni de trăit, deși nu avea niciun simptom. Diagnosticul este unul crunt: „Șocul a fost foarte mare”

„FAA (Federal Aviation Administration – n.red.) trebuie să solicite tuturor companiilor aeriene să pună în aplicare o politică clară privind dimensiunea clientului, care acordă prioritate confortului și bunăstării tuturor pasagerilor. Această politică ar trebui să includă linii directoare clare cu privire la confortul pasagerilor mai mari, cum ar fi furnizarea de scaune mai mari, extensii de centură de siguranță și aranjamente alternative de scaune”, a scris Chaney în petiție, citată de  New York Post.

Citește și: Bătrânii din Italia, puși să cerșească de escroace românce. Cum au obținut femeile sute de mii de euro apelând la empatia oamenilor

„Toți pasagerii de talie mare ar trebui să aibă un loc gratuit suplimentar, sau chiar două sau trei locuri în funcție de dimensiunea lor, pentru a se potrivi nevoilor lor și pentru a le asigura confortul în timpul zborului”,

a scris tânăra.

Chaney vrea ca toate companiile aeriene să le ramburseze integral locurile suplimentare pasagerilor care își achiziționează singuri scaunele pe care să stea. În prezent, FAA nu are cerințe privind dimensiunea scaunului pentru companiile aeriene, lățimea medie a scaunului în călătoriile economice fiind de 43 de centimetri și 76 de centimetri spațiu pentru picioare atunci când un scaun este înclinat pe spate, potrivit Reuters.

Citește și: Sărbători pe tărâmuri de poveste

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaelynn Chaney (@jaebaeproductions)

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Chaney a mai cerut companiilor aeriene să „ofere asistență suplimentară la aeroport călătorilor de talie mare, dacă este necesar, inclusiv asistență pentru scaune cu rotile și îmbarcare prioritară”. În plus, ea a cerut o pregătire adecvată a angajaților pentru gestionarea „situațiilor sensibile și pentru a oferi servicii adecvate pentru clienți”.

Citește și: EXCLUSIV: Pictura și lucrul manual, moștenire din copilărie/Laura Mateescu:” În fiecare ou pictat există o trăire a celui care l-a lucrat”

În petiție, ea solicită, de asemenea, băi de dimensiuni mai mari pentru călătorii de talie mare, spunând că avioanele ar trebui să aibă „cel puțin o toaletă accesibilă cu scaunul cu rotile”.

Petiția lui Chaney are aproape 4.000 de semnături.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si