Virusul ucigas ar fi putut fi dezvoltat intr-un laborator aflat la doar 300 de metri de piata din Wuhan, de unde se crede ca ar fi izbucnit epidemia.

Ideea apartine, potrivit Dailymail, cercetatorilor chinezi de la Universitatea tehnologica din Beijing. A aparut si o fotografie in care echipaje complet echipate in costume de protectie au capturat o salamandra uriasa scapata in piata respecitva.

Laboratorul ar fi tinut captivi peste 600 de lilieci infectati. Se pare ca primul om infestat ar fi fost zgariat de un liliac. Raportul oamenilor de stiinta explica faptul ca exista asemanari in procent de 98% intre virusul purtat de lilieci si genomul coronavirusului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citeste si: Fără termoscanere pe Aeroportul din Otopeni, în plină epidemie de coronavirus! „Domnesc nepăsarea, neștiința, neputința”

Nu se stie cu certitudine ce animal ar fi putut cauza molima. Dar, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor acestia virusi pot fi transmisi, in cazuri rare, de la animale la om.

Comisia de sănătate din China a confirmat la finalul zilei de ieri inca 98 de decese din cauza coronavirusului. Azi dimineata a murit inclusiv directorul unui spital din Wuhan, epicentrul îmbolnăvirilor.

Sursa coronavirusului, „un laborator din Wuhan”

Bilanţul victimelor a ajuns la 1.868, cărora li se adaugă cele cinci decese înregistrate în afara Chinei, în Hong Kong, Taiwan, Japonia, Filipine şi unul în Franţa.

Numarul total de imbolnaviri la nivel global este de peste 73 000.

Epidemia provocată de temutul coronavirus face tot mai multe daune economice. Multe tari, intre care Germania si Japonia ar putea fi in pericol de recesiune. Iar blocarea unei porţiuni uriaşe din China, unde virusul face ravagii- ar putea afecta peste 5 milioane de companii la nivel mondial, potrivit unui studiu recent.

Exista si sperante insa. In Wuhan, pacientii au inceput sa danseze ca sa mai scape de tensiunea bolii. Imaginile cu acestia miscandu-se ritmat, printre paturi, cu mastile pe chip, au devenit virale.
Autorităţile medicale afirmă că 12.552 de pacienţi au fost vindecaţi şi au părăsit spitalele.

Citeste si: MAE, mesaj important despre românii infectați cu coronavirus de pe nava Diamond Princess. Când vor putea pleca de pe vas


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si