Credincioși din toate colțurile țării au ajuns în acest weekend la mănăstirea Nicula. Ca în fiecare an, de Sfânta Maria au loc slujbe de sărbătoare. În timp ce se roagă, unii pelerini înconjoară în genunchi biserica din lemn din curtea mănăstirii.

Mulți credincioși se vor caza până pe 15 august chiar lângă mănăstire, pe deal. Cu corturi și pături întinse pe iarbă, oamenii n-au nicio problemă să doarmă câteva zile sub cerul liber atât timp cât vor prinde loc mai în față în timpul slujbelor.

Ca să nu le lipsească nimic, și-au adus haine groase și mâncare.

A început pelerinajul de Sf. Maria

„Am venit pregătite cu toate cele. Pate de post, d-astea, nu mâncăm toată ziua, ne mai și rugam. Ne simțim ușurați, nu ne mai doare nimic. Acasă ne-a durut piciorul si acum nu ne mai doare nimica”.

Acești pensionari vin in fiecare an tocmai din Capitală la Mânăstirea Nicula. Oamenii parcurg un drum lung pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni dar spun ca nu simt deloc oboseala.

„Așa e in cortu meu! E cald zici ca e casa!E a 8a oara când venim, in fiecare an. Poate ne ia Dumnezeu.. așa speram. Când plec de aici ma simt mai bine. Când vin, vin greoi asa, când plec de aici m-am ușurat, simt eu așa, nu știu altul dar eu simt ca m-am ușurat.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cei de la mânăstire au pregătit si mii de porții de mâncare de post pentru credincioșii care înnoptează in aceste zile la Nicula.

In fiecare zi oamenii primesc apa si produse pregătite in bucătăria mânăstirii.

„Avem si un gulaș de post si niște vinete si un pic de mâncare..suntem foarte mulțumiți, venim de 40 de ani aici.”

Icoana Maicii domnului despre care se spune ca este facatoare de minuni atrage in fiecare an zeci de mii de pelerini la Mânăstirea Nicula.

„Vorbim de icoana făcătoare de minuni a maicii domnului care a plâns in 1699 are un impact duhovnicesc asupra pelerinilor, credincioșilor noștri”, a declarat exarhul Arhimandrit Dumitru Cobzaru.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

Marele Praznic al Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de un pelerinaj impresionant. Maine, sute de credincioși, in frunte cu mitropolitul Clujului, vor porni pe jos spre mânăstirea Nicula de la biserica din centrul orașului Gherla. Maine, la miezul nopții va avea loc si procesiunea icoanei Maicii Domnului, iar la slujba priveghere sunt așteptați zeci de mii de credincioși.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si