,,850 de elevi și profesori din cel mai mare liceu din Bistrița au fost evacuați în această dimineață din cauza unui miros care părea de gaz. Pompierii au intervenit de urgență și au făcut măsurători în zonă. Deși mirosul persistă chiar și acum, autoritățile încă nu știu de unde provine’’, a transmis Christian Sabbagh.

850 De elevi și profesori evacuați

La câteva ore după ce pompierii au făcut măsurători și au plecat, în dreptul colegiului încă se simțea un miros pătrunzător. Problemele au pornit de la primele ore ale zilei.

Monica Buboly,  director Colegiul Andrei Mureșanu Bistrița: ,,În cursul dimineții am simțit un miros suspect în incinta liceului și am decis să evacuăm toți elevii’’.

Aproximativ 850 de elevi și profesori au părăsit clădirea colegiului. În cele din urmă, orele au fost suspendate iar copiii au plecat acasă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

,,Cică ar fi o problemă, ar fi pornită și alarma de incendiu și ulterior ni s-a spus că ar fi o scurgere de gaze într-o clasă de jos’’, a spus un elev.

Măsurătorilor repetate nu au dus la descoperirea cauzei mirosului. Nu ar exista scurgeri de gaz metan în clădire sau în apropiere, spun totuși autoritățile.

Citește și: VIDEO-Delta Văcărești din Capitală, cuprinsă din nou de flăcări. Pompierii au luptat cu incendiul câteva ore

În ciuda misterului legat de sursa mirosului, singura parte pozitivă este legată de reacția dascălilor.

Cristina Răcilă, plutonier adjutant ISU Bistrița-Năsăud: ,,Cadrele didactice și personalul auxiliar s-au descurcat foarte bine, și-au cunoscut atribuțiile iar copiii au fost evacuați în siguranță’’.

Măsurătorile continuă pentru a se stabili când pot reveni elevii în siguranță la școală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: