"De ce nu ne-au trimis direct o ambulanță?" Răspunsul la această întrebare face diferența între viață și moarte, dar trăim în România, unde procedurile și lipsurile ne omoară cu zile.
Andrei a ajuns aseară la spitalul din Târgu-Jiu. "Nu înțeleg de ce ne-au ținut atât de mult și ne au plimbat de la un doctor la altul. De ce fiecare ne-a spus că nu e de competența lui? Ne-au plimbat la policlinică, pentru că ei s-au speriat când a făcut criza de epilepsie acolo la ei la spital.
Și-a revenit, dar starea i s-a agravat din nou.
"I-am rugat, i-am rugat, am văzut că respiră greu. I-am rugat să-i pună, să-l ajute să respire. Am văzut că nu poate să respire".
Andrei suferea de peritonită, trebuia operat, dar chirurgul de gardă ar fi refuzat- spun surse din anchetă.
"De acolo a început să se simtă tot mai rău, de acolo a început să-și piardă cunoștința, apoi a intrat în comă".
În tot județul Gorj nu există vreo ambulanță cu medic, o situație care se petrece des în toată țara, recunosc autoritățile.
Așa că s-a așteptat sosirea unei autospeciale de salvare din alt județ.
"Ieri s a întâmplat ca Gorjul să nu aibă medic și a venit echipaj cu medic de la județul apropiat, din Dolj", spune managerul SAJ Gorj.
Pentru Andrei a fost însă prea târziu. La ora unu în această dimineață a fost declarat decesul, după șase ore de chin și așteptare.
Tânărul are o poveste dramatică: a supraviețuit unei situații-limită pentru ca statul român să l condamne în cele din urmă.
Andrei a fost rănit grav într-un accident rutier pe când avea trei ani, părinții săi au murit, iar de atunci a fost crescut de sora sa.