Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Tânărul român este încă sechestrat pe o navă în Yemen. Familia marinarului abia a aflat vestea

Un bărbat din Constanța a fost ajuns ostatic pe o navă prădată de pirați. Familia marinarului a fost informată abia astăzi, deși pe internet circulau informații despre răpire de aproape 24 de ore.

Maria Stiuca,

Tânăr român, sechestrat pe o navă în Yemen [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Un român de 29 de ani din Constanța este prizonier pe o navă luată cu asalt de pirați. Atacul a avut loc duminică, iar autoritățile au informat familia tânărului abia astăzi, deși pe internet circulau știri despre răpire de aproape 24 de ore”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Marinar român, prizonier pe o navă luată cu asalt de pirați

Ciprian are 29 de ani. E pasionat de călătorii și de mare. Navighează de 5 ani și a străbătut oceanele lumii în mai multe direcții. Acum, însă, trece prin cele mai grele momente. Acasă, în Constanța, îl așteaptă soția sa. Femeia a urmărit pe internet știrile legate de soarta navei care naviga în Marea Roșie.

Confirmarea de la Ministerul de Externe a venit însă târziu.
„M-au anunțat, mi-au confirmat de fapt. Până atunci stăteam cu semnul întrebării. Mi-au spus că nava este într-un port apropiat, el este pe navă”, a declarat soția marinarului răpit.

Citește și: VIDEO- Furtuna a făcut prăpăd în Bulgaria. Nord-estul țării, sub stare de urgență/ O navă a dispărut în furtuna extremă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Speranța e cuvântul de ordine în familia lui Ciprian. Apropiații săi au încredere în puterea bărbatului de a rezista în condiții greu de imaginat, sub amenințare armei. Soția a vorbit cu tânărul marinar ultima dată sâmbătă, cu doar câteva ore înainte de atac.
„Consider că are un caracter destul de puternic încât să reziste la astfel de situații.

Și în momentul de față eu cred că se ține tare și așteaptă să ajungă acasă”, a adăugat soția lui Ciprian.
Nava tip Cargo naviga în Marea Roșie când a fost luată cu asalt.
„A plecat din zona Turciei, a traversat Marea Mediterană, Canalul Suez, Marea Roșie și, probabil înainte de a intra în Golfun Aden, a fost atacată nava”, a mai spus soția acestuia.
Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Hezbollah, sunt responsabili pentru acest atac.
Aceștia consideră că nava ar avea legături cu Israelul, motiv pentru care au sechestrat-o, alături de echipajul format din 25 de persoane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI