Focarul de infecție din Țăndărei- județul Ialomița- a pornit- se pare- de la o înmormântare la care s-au adunat zeci de persoane- toate strânse de prin Italia, Spania, Franța sau Germania. Fără să țină cont de recomandări- oamenii au stat ore întregi buluc în curtea răposatei și au ascultat cântece de jale. Printre cei de acolo era și personajul Literaș. Omul a aflat târziu că paza bună trece primejdia rea.

Pe 11 martie el dădea știre în toată țara că-n localitate fuseseră deja confirmate cazuri.

S-a dus. Dar nu acasă ci la înmomânatere laolaltă cu alți vecini și prieteni.

Abia la o săptămână când deja toată planeta era în alertă iar oamenii speriați de moarte a înțeles și bărbatul că nu e de joacă și s-a izolat în palatul cu turnulețe.

Citeste si: Bogdan Despescu spune ce vor păți românii care vin acasă de Paște. Vezi noile măsuri luate de autorități

 Iar semnele care prevesteau infecția cu noul coronavirus veneau unul după altul, în fiecare zi!

Între timp în Țăndărei parcă se pornește infernul. Doi bărbați mor fulgerător în case în condiții suspecte. Li se recoltează probe biologice la morgă iar rezultatele vin să dovedească atât inconștiența oamenilor cât și nepăsarea autorităților: POZITIV la COVID- 19!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Primul pacient din Suceava infectat cu coronavirus a fost externat. Bărbatul are 71 de ani și suferă de cancer

Un alt bărbat de 39 de ani merge la camera de gardă a spitalului din oraș. Tușește, are febră mare, dar ajunge acolo pe picioarele lui. Doctorii îi dau un tratament, îi recoltează probe și îl trimit acasă în izolare. Seara i se taie respirația și moare!

Nici pe Literaș nu-l mai regăsim la palat. E în spital diagnosticat pozitiv și el.

Lumea l-a văzut. Dar degeaba. În Țăndărei nu mulți au stat în case. Cei veniți de peste hotare umblau pe străzi de parcă de ei nu s-a putea prinde nicio molimă.

Când s-au văzut că nu pot stăpâni lumea și încolțite de pericol autoritățile locale vor să intre în carantină totală și au cerut ajutor Armatei- astfel că din această dimineață polițiști micul oraș Țăndărei este militarizat!

Citeste si: Alte 11 persoane infectate cu coronavirus au murit. Bilanţul se ridică la 133

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Când și unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu- radioimpuls.ro

Cu toate acestea unii își văd în continuare de viață fără nicio frică!

După câteva ore în care militarii, jandarmii și polițiștii au patrulat pe străzi oamenii au început să simtă frică și s-au adăpostit în case.

Situația e cu adevărat alarmantă având în vedere că din cei 5 morți din județul Ialomița sunt din Țăndărei la fel și jumătate din cazurile de infecții cu noul coronavirus.

Mai grav e că la nivel de județ s-au făcut până acum în jur de 200 de testări.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si