Șapte persoane au fost depistate cu infecția West Nile care se transmite prin mușcăturile țânțarilor.
Virusul West Nile, transmis prin mușcătura de țânțari, a provocat trei decese în România
Dintre acestea, trei persoane au murit, potrivit datelor anunțate astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică. Cazurile au fost confirmate în București și în județele Dolj, Ilfov, Satu Mare și Galați. Un caz de infecție cu virusul West Nile a avut dublă expunere în Capitală și în județul Tulcea.
Situația este însă pe cale să se înrăutățească. Țânțarii comuni au dezvoltat o rezistență puternică la insecticide este concluzia mai multor cercetători belgieni în urma unor teste.
Citește și: Două persoane din Iași și Pașcani, infectate cu virusul West Nile. Care sunt recomandările Direcției de Sănătate Publică
Concret, țânțarii folosiți de cercetători au fost expuși la o serie de insecticide comune timp de 24 de ore, după care mai puțin de 90 la sută dintre ei au murit după acest interval de timp.
Dar, rezistența căpătată nu este singura problemă. Sunt mai mulți factori care favorizează apariția țânțarilor.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Astfel, dacă insectele nemiloase sunt mai rezistente la substanțele pentru combaterea lor, atunci și lupta împotriva răspândirii virusurilor precum West Nile ar putea fi împiedicată.
„Această boală West Nile poate îmbrăca de la forme simple, ca o răceală, până la manifestări de meningită și encefalită, care pot avea forme clinice grave și câteodată se pot sfârși deloc fericit”, a transmis un medic.
Oamenii se plâng că sunt tot mai mulți țânțari, iar metodele obișnuite de combatere par să nu mai funcționeze.
În București, compania municipală Eco Igienizare a programat pentru anul acesta 14 tratamente împotriva țânțarilor, iar în luna septembrie vor avea loc ultimele trei sesiuni de dezinsecție.