S-a dat alerta azi la un liceu din capitală după ce unul dintre elevi a dat cu spray paralizant. Zeci de adolescenți intoxicați au fost transportați la spital iar parterul școlii a fost evacuat. Tatăl băiatului care a provocat panica a făcut declarații tulburătoare în fața polițiștilor. Totul a pornit de la o bătaie, iar copilul său ar fi fost victima agresiunii colegilor. Vă avertizăm că urmează informații cu un puternic impact emoțional, a

transmis Cristian Sabbagh.

Au ajuns la spital din cauza unui spray paralizant

Alarma s-a dat în jurul orei 10 dimineața. Zeci de copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida au trăit momente de panică după ce unul dintre ei a folosit in pauza dintre ore un spray iritant. Totul a pornit de la un scandal dintre doi băieți de clasele a 9a și a 11a.

Cei doi elevi se băteau și l-am văzut pe acel elev de 15 ani care a dat cu spray-ul că a căzut pe jos. A fugit în liceu, în liceu a dat cu spray de doua ori, pe hol. Acolo abia se sunase de ora și era îmbulzeală, peste 100 de elevi care intrau, a spus un elev.

Soluția puternică i-a afectat pe toți cei din jur.

12 ambulanțe și mai multe echipaje smurd au ajuns la fața locului, dar și părinți îngrijorați.

Am primit un telefon că i s-a făcut rău, a spus un părinte.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe mine m-a sunat un vecin, vezi ca a luat-o smurdul, s-a dat cu spray paralizant. Și ia și sună copilul de unde nu-i, a spus un părinte.

Au fost evaluați 33 de copii, iar 25 dintre aceștia au fost transportați la Spitalele Grigore Alexandrescu și Marie Curie în stare bună, dar necesită o evaluare de specialitate, a declarat Aniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Cei care nu aveau simptome, au fost evaluați și au plecat acasă, dar câțiva s-au simțit rău.

Alți copii au prezentat tulburări respiratorii, tuse și senzație de lipsă de aer. Au fost investigați de colegi, s-au recoltat analize, a declarat Denis Stănescu, purtător de cuvânt Spitalul Marie Curie.

Doi dintre cei care au respirat aerul în care fusese vaporizat spray-ul, au trebuit să primească perfuzii.

Cei 16 copii transportați la spitalul Grigore Alexandrescu, aveau simptome respiratorii ușoare și medii. Medicii i-au stabilizat și îi supraveghează în continuare.

În timp ce elevii erau tratați la spital, băiatul de clasa a 9-a, însoțit de tatăl său, trebuia să explice la poliție ce s-a întâmplat.

Au ieșit în curte. Băiatul meu era retras la un zid și au venit în jurul lui vreo 20 de persoane.

L-au pus jos, l-au luat la pumni, la picioare. Îl doare mâna, piciorul, a spus tatăl băiatului care a dat cu spray.

Chiar părintele său i-a dat spray-ul, ca să se apere de câinii din preajma casei.

- Când vine seara de la școală se reped câinii ăia la el și am zis ia tata spray-ul ăsta la tine în caz că sar câinii să te muște le dai cu spray-ul ăsta.
- Era normal să-l ia la școală?
- Nu era. Îl ținea să se apere față de câini. S-a speriat. L-a scos în legitimă apărare și a dat, a spus tatăl băiatului care a dat cu spray. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Inspectoratul școlar spune că legea nu dă dreptul profesorilor să le verifice ghiozdanele la intrarea în școală.

Mai ales la copiii care suferă de alergii, spray-ul este periculos.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru port fără drept de obiecte periculoase, tulburarea liniștii publice și lovire sau alte violențe. Ți conducerea liceului face verificări cum a fost posibil ca elevul de 15 ani să folosească spray-ul în incinta unității de învățământ.

Citește și: Dosar penal în cazul elevului de 15 ani, care a pulverizat cu spray lacrimogen la liceu. Zeci de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si