Un dezastru în care ei, copii, riscau să fie victime nevinovate au găsit dimineaţă câtiva dintre elevii clasei în care tavanul s-a prăbuşit peste catedră.

Tavanul şcolii din Isvoarele s-a prăbușit noaptea trecută, când nimeni nu era la ore, iar portarul a descoperit grozăvia dimineaţă, atunci când a inspectat sălile de curs.

A informat de urgență conducerea, dar anunţul de a NU mai veni la şcoală nu a ajuns la toti copiii.

Multi au fost martori la aceste scene de coşmar.

Copiii au fost la un pas să fie striviți de tavanul prăbușit

Grav este că totul s-ar fi putut întâmpla în orice moment al zilei, când elevii şi profesorii erau în clasă, iar asta ar fi însemnat o adevărată tragedie.

„A căzut fix acolo unde este catedra și acolo unde in pauza copii stau si discuta, se joaca. Puteam fi si noi si ei in pericol!”, spun profesorii.

Părinții copiilor care învață in școala de la Isvoarele sunt extrem de revoltați și spun că le este frică să își mai trimită copiii la ore.

„Normal că imi este teamă! Astăzi nici nu mi-am trimis copiii la școală! Până nu se iau niște măsuri...să se facă ceva!”, spun părinții.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Singura care nu vede pericolul cu aceiași ochi este chiar directoarea școlii- mult mai preocupată că renumele institutiei pe care o conduce ar putea fi pătat din cauza acestui incident.

„Uitați, nu are nici măcar un centimetru grosime (nr bucata de tavan prăbușită).

A căzut, s-a întâmplat!”, spune directoarea.

Extrem de calmă- directoarea pare că nu vrea să observe că, în instituția pe care o păstorește, sunt zeci de probleme.
Deși lucrările de renovare au fost finalizate de curând, în proportie de 90 la sută, pe holuri atârnă încă din tavan fire de electricitate şi nu trebuie să fii un profesionist ca să observi calitatea finisajelor care lasă de dorit şi estetic, şi din punct de vedere al sigurantei.

„Firma constructoare și-a luat angajamentul că va remedia acele defecțiuni. Materiale proaste... mana de lucru proastă... se știe cum se lucrează in construcții cu mână de lucru mai puțin calificată”, spune directoarea.

Firma responsabilă de renovare a subcontractat altei firme lucrările

Numai că mâna de lucru și materialele de slabă calitate despre care vorbeşte directoarea scolii din Isvoarele au costat o avere: Nu mai puțin de 2 milioane 600 de mii de lei au fost plătiți pentru lucrări, dar suma uriaşă tot nu a reuşit să rezolve problemele din această şcoală, acuză părintii elevilor!

„Tu ca directoare a școlii, care răspunzi de instituție, chiar nu stai să vezi cum merg lucrările?!
Luați interviu profesorilor de acolo! Veneau cu aeroterme de acasă la școală ca să se încălzească copiii! Venea copilul tremurând de frig acasă! De toate chestiile astea trebuie să răspundă cineva!”, spune un părinte.

Inspectoratul şcolar Giurgiu a anunţat că, de luni, în urma acestui incident, elevii şcolii din comuna Isvoarele vor fi trecuti din nou în scenariul rosu, deşi institutia permitea prezenta fizică la ore.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

O anchetă a fost declanşată pentru a se stabili dacă şcoala este sigură pentru elevi sau lucrările de renovare, care sunt finalizate în proportie de 90 la sută, conform actelor, au fost făcute de mântuială. Şcoala a fost inclusă în Programul national local de dezvoltare încă din anul 2019, când contractul pentru lucrări a fost câştigat de o firmă care, în realitate, nu ar avea niciun angajat. La rândul ei, firma câștigătoare a subcontractat unei alte firme mai mici.

Culmea este că şcoala din Isvoarele, a fost decorată în 2018, de însuşi preşedintele Iohannis, “promovarea calităţii învăţământului”.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si