Patronii de microîntreprinderi au primit o veste neașteptată de la Guvern. În noul pachet de măsuri fiscale s-a stabilit o taxă de 1% pe cifra de afaceri, lucru ce i-a nemulțumit complet. Julieta este proprietara unui magazin alimentar de cartier și spune că o noua taxă i-ar împovăra bugetul, iar în final cei care vor suporta consecințele, sunt, de fapt, clienții.

Noile scumpiri îngrozesc patronii

Ne-ar afecta pe toți. Și pe noi, proprietarii și patronii și pe clienți pentru că automat o să trebuiască să scumpim prețurile. Clienții nu or să mai vină și... pentru noi e o taxă mare, că avem angajați, avem agenți, taxe de plătit... să vedem din ce o să le mai plătim!, a spus Julieta.

În acest moment magazinul funcționează cu două angajate. Pe viitor, proprietara se teme că va fi nevoită să mai renunțe la oameni.

O să fim nevoiți la un moment dat să închidem! Ce fac ceilalți oameni? Rămân fără serviciu?

Și Valentina, proprietara unei băcănii spune că privește cu îngrijorare deciziile guvernanților. Comercializează produse tradiționale și bio, iar vestea că TVA-ul pentru această categorie va fi majorat la 9% nu i-a picat deloc bine.

Cu siguranță vom fi nevoiți să mărim prețurile. Pentru produsele noastre ecologice avem acum TVA de 5%, acel TVA mărit va trebui să-l suporte clientul.

Prețurile au crescut foarte mult la raft și orice taxă venită în plus va fi practic adăugată la prețul produsului pentru că noi nu mai putem să suportăm încă o creștere din bugetul nostru, a spus Valentina.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Majorarea prețurilor e singura soluție pe care o au la îndemână cei care muncesc din greu pentru produsele pe care le pun la raft.

Muncim... noi pentru legume de 10 ani... zi lumina! De dimineață până seara târziu și producțiile sunt mici că nu tratăm cu absolut nimic chimic, a continuat Valentina.

Specialiștii ne spun că de fapt, măsura de taxare a microîntreprinderilor va avea efecte în lanț.

Citește și: Marcel Boloș, despre deficitul bugetar: „Probabil va fi nevoie de noi măsuri fiscale”

Creșterea poverii fiscale pe companii, în special această taxă de 1% pe cifra de afaceri și pe microîntreprinderi, de asemenea, se va duce mai devreme sau mai târziu, în câteva luni de zile, se va repercuta asupra prețurilor majorității bunurilor și serviciilor. Orice taxă în plus înseamnă reticență. Oamenii nu vor să mai... noi nu trăim așa bine să fim dispuși să plătim taxe în plus. Și nu cu o suprataxare se rezolvă problema!, a declarat Bogdan Glavan, profesor de economie.

Este de așteptat ca prețurile sa crească la toate tipurile de produse.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nu plătim această taxă doar pentru că mergem la supermarket, produsul în sine dacă cumpăram detergent sau lapte, e produs de o mare companie care, la rândul ei, cade sub incidența taxei de 1%, a declarat Bogdan Glavan, profesor de economie.

Măsurile din nou pachet fiscal de taxare a microîntreprinderilor și de creștere a cotei de TVA pentru produsele tradiționale se vor aplica din luna ianuarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si