Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Teama de coronavirus golește rafturile supermarketurilor: „E mai rău ca la război!”

Teama românilor de o posibilă epidemie de coronavirus a provocat o stare de panică soră cu moartea. Mânați de efectul de turmă și după ce au văzut imaginile cu magazinele luate cu asalt de italienii, românii au pornit o goană nebună după provizii și au golit rafturile. Făina, uleiul, conservele și apa s-au vândut cu baxurile. Nimeni n-a avut urechi să asculte sfaturile specialiștilor care îndeamnă lumea să nu intre în panică, mai ales că la noi nu s-a înregistrat încă niciun caz de îmbolnăvire.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Femeie: „Doamne, s-a golit tot! Orezul e pe acolo? Mai rău ca la război, mămică!”.

Imaginile suprrinse de reporterii Kanal D sunt dovada vie a haosului și a efectului de turmă pe care spaima de coronavirus l-a băgat în români. Sute de oameni au dat năvală într-un hypermarket și au apucat parcă tot ce le-a picat în mână de pe rafturi.

Cu baxuri întregi de făină, apă și conserve, oamenii așteaptă la cozi uriașe la casele de marcat. Iar scenele s-au repetat obsesiv aseară în toate marile magazine. Internetul a vuit de fotografii cu puhoiul de lume care căuta în disperare provizii de parcă sfârșitul lumii s-ar abate peste România.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Ce a rămas în urma vânătorilor de cumpărături e uluitor. Parcă ar fi trecut un taifun printre rafturi!

Citeste si: O femeie din România a fost prinsă la furat în Italia, dar a fost eliberată de autorități de teama coronavirusului

Teama de coronavirus golește rafturile supermarketurilor

Nu doar uleiul, apa și făina au fost la mare căutare. Carnea s-a evaporat parcă din lăzile frigorifice, la fel și conservele sau compoturile de pe rafturi. Iar o fotografie făcută într-unul din magazinele luate cu asalt arată că n-a mai rămas nici pic de drojdie la raft semn că gospodinele sunt puse pe treabă.

George Badescu, director executiv Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania: Se golesc, insa exista o explciatie pentru situatia asta.

In scurt timp, stocurile vor fi refacute, nu avem motive de ingrijorare.

GELU DUMINICA, sociolog: Mesajele ar trebui să fie unele de prevenție, de igienă, cum să prevenim să ne ferim, nu de panică.

La fel spun și autoritățile. Apa și săpunul sunt dumnezeiești dacă vorbim de prevenție. De asemenea, ar trebui evitate pe cât posibil ieșirile în locuri aglomerate. Și- cel mai important- informați-vă doar din surse oficiale despre acest virus.

Nu ascultați orice sfat alarmist aruncat în mediul online.

Citeste si: Coronavirus! În magazine se duce o luptă aprigă pentru supraviețuire. Imagini șocante cu oameni care se „bat” pe provizii de mâncare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI