"Aveți grijă atunci când cumpărați bijuterii de aur. Este avertismentul celor de la Protecția Consumatorului, care au descoperit situații unde clienții erau păcăliți la gramaj. Pietrele de pe inele sau lanțuri erau și ele cântărite ca fiind din metale prețioase așa că prețul unei bijuterii era mai mare decât ar fi trebuit. Acum, autoritățile vor să facă lege prin care să poată cataloga această practică, drept escrocherie", a transmis Simona Pătruleasa.

Țeapă la bijuteriile de aur

Așa a decurs un control al președintelui ANPC într-o bijuterie din capitală, unde a luat la verificat toate inelele de la raft. Erau trecute cu gramaj mare de aur, doar că aproape jumătate din greutate era dată de niște pietre fără valoare.

"Să vă asumați dacă vreți să cumpărați un ciob cu puțin aur deasupra sau să alegeți o bijuterie, de o altă dimensiune cu mai puține pietre ce vor sări în ochi cunoscuților, păcălindu-va în felul acesta pe dvs, nicidecum pe ei, pentru că pietrele de valoare se recunosc", a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Iar această situație e în multe magazine care vând obiecte din aur. O spun chiar clienții cu spirit de observație.

Momentan, această practică înșelătoare nu se poate amenda, pentru că nu există o reglementare clară în acest sens. Comisarii vor însă să facă o lege prin care să schimbe lucrurile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Luăm în calcul emiterea unui ordin în sensul afișării tuturor acestor informații în detaliu pentru a atrage atenția consumatorilor că la momentul la care cumpără o bijuterie de câteva sute de roni de exemplu, gramul de aur singular în cuprinsul acestui obiect este insignifiant mai ieftin decât ceea ce plătesc", a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Gramul de aur de 14 K pornește de la 180 de lei, iar cel de 18 K, ajunge la 230 de lei.

Cel mai valoros este aurul de 22 K, care atinge 280 lei.

Citește și: Clubul Rapid, dat în judecată de fiul lui Adrian Păunescu. Ce a stârnit scandalul din Giulești?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si