Un concert sinistru- al cainilor vagabonzi- filmat in urma cu 7 ani- intruchipa perfect nepasarea care a provocat dezastru. De atunci, au disparut doar cainii din peisaj.

Ruinele s-au tot adancit pana cand teatrul de vara din Parcul Bazilescu, odinioara stralucitor, sta sa se darame cu totul.

Cand ai razbit, cu greu, sa-ti faci loc printre caramizi sparte si gunoaie, ti-e groaza sa nu-ti cada ceva in cap din tavan, care deja e ciuruit de parca ar fi trecut prin razboaie.

Ceea ce semana in trecut cu un veritabil templu din Grecia Antica e acum o jungla mizerabila.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

ALEXANDRA MARIN- REPORTER KANAL D: „Teatrul de vara nu mai functioneaza de aproape 30 de ani, timp in care natura a avut timp sa isi recupereze teritoriul si spun asa pentru ca dupa cum puteti vedea, copacii au crescut printre betoane. In prezent, accesul in interior e complet interzis si asta pentru ca riscul de prabusire a cladirii este foarte mare”.

Intre timp, artistii tin concerte in parc, pe o scena improvizata.

Revoltator e ca actualul ministru al Culturii recunoste nonsalant ca nici macar nu a trecut vreodata pe aici, sa vada in ce stare jalnica a ajuns unul dintre cele mai impunatoare teatre de vara ale Romaniei.

Pisica neagra le-a iesit in cale oficialilor la scurt timp dupa ce au promis aproape imposibilul: ca vor reabilita impunatoarea ruina pana in primavara anului viitor, adica in cateva luni.

Fara niciun proiect concret, fara un studiu de fezabilitate si fara a avea habar de costuri, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, e gata sa faca sacrificiul suprem.

DAN TUDORACHE- PRIMARUL SECTORULUI 1: „Daca nu ma tin de cuvant, va fi vai si amar de pielea mea”.

Teatrul de vara Bazilescu a fost construit in urma cu 60 de ani, iar fatada a fost renovata o singura data, in 2000.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si